Vijesti / Sport

OK Kitro Varaždin: Došle u Sarajevo s dvije ekipe i uzele dva naslova prvaka!

OK Kitro Varaždin: Došle u Sarajevo s dvije ekipe i uzele dva naslova prvaka!

Već sedmu godinu u nizu Odbojkaški klub Novi Grad iz Sarajeva (BiH) organizira veliki međunarodni Odbojkaški turnir mladosti i prijateljstva. Među 12 pozvanih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Austrije čast sudjelovanja imale su i mlade odbojkašice Odbojkaškoga kluba Kitro Varaždin.

A Varaždinke su poziv i više nego opravdale, odradivši turnir maestralno! Igralo se u tri uzrasne kategorije – kadetkinje (djevojke rođene 1999. godine i kasnije), pionirke (2002. i mlađe) i mlađe pionirke (2005. i mlađe), a odbojkašice Kitra uzele su u dvije konkurencije - dva naslova prvaka!

Kadetkinje varaždinskoga Kitra osvojile su prvo mjesto ispred domaćina Novoga Grada iz Sarajeva i Ljubinje iz istoimenoga grada u istočnoj Hercegovini, dok su pionirke iz Varaždina naslov najbolje ekipe uzele ispred Novog Sarajeva i Volleyball Ljubljane (SLO), koja je ujedno osvojila turnir mlađih pionirki.

Skupnim odličjima Varaždinke su dodale i čak četiri pojedinačne; Inka Inkret proglašena je najkorisnijom (MVP) igračicom kadetskog turnira, Jana Paljak bila je MVP pionirske konkurencije, u istoj je konkurenciji Kaja Blaguški proglašena najboljim liberom, dok je kod kadetkinja Tamara Đolonga bila najbolja tehničarka.

- Dale smo sve od sebe i uspjele osvojiti. Najteže je bilo protiv Ljubljane, slovenske cure su nas najviše namučile. Super je osjećaj već i sudjelovati na takvom turniru, a kamoli uzeti naslov najbolje ekipe i priznanje najkorisnije igračice. Za što najviše trebam zahvaliti našim trenerima, koji najviše vjeruju u nas – prokomentirala je svoj i ekipni veliki uspjeh MVP igračica pionirskog turnira, 14-godišnja Jana Paljak.

Još je rječitija bila naj-igračica kod kadetkinja, sad već prekaljena Ivančanka Inka Inkret.

- Stvarno je lijepo i korisno iskustvo za ekipu provesti ovako dva dana zajedno. Nismo u Sarajevo išle s nekakvim natjecateljskim pritiskom, ali kad nam se već ponudila prilika da napravimo dobar rezultat, nismo htjeli propustiti šansu pokazati da Varaždin ima odličnu odbojkašku školu, ispromovirati i sebe i sredinu iz koje dolazimo. Iako konkurencija nije bila bezazlena, čule smo naime da su sve te ekipe u svojim državama među 3-4 najbolje ekipe, rasle smo kao ekipa iz utakmice u utakmicu i u samom finalu u nedjelju baš dominirale. Na što je i ovoga puta veliki utjecaj imao trener, koji nam uvijek govori ili da ne igramo ili da idemo u svaku utakmicu na glavu za pobjedu – slikovita je bila Inka, koja nije propustila šansu posebno čestitati pionirkama Kitra.

- Posebno sam sretna zbog tih mlađih cura, neke su evo osvojile i svoja prva priznanja, apsolutno zasluženo. I pokazale da nam je budućnost još svjetlija od sadašnjosti. Dobile smo sve, vratile se kućama još složnije nego što smo otišle u Sarajevo, pred nama je ljeto velikih priprema za novu sezonu u kojoj ne skrivamo da ciljamo visoko – zaključila je raspoložena Inka, nakon još jednog velikog priznanja za varaždinsku odbojku na međunarodnoj sceni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci