Vijesti / Sport

Odbojkašice Hrvatske, Bugarske, Argentine i Portorika od petka u Areni

Odbojkašice Hrvatske, Bugarske, Argentine i Portorika od petka u Areni

Varaždin će ovog vikenda biti domaćin turnira odbojkaškog turnira iz serije World Grand Prix, gdje će osim odbojkašica Hrvatske nastupiti još reprezentacije Argentine, Bugarske i Portorika. Turnir će se igrati od petka do nedjelje (21-23. srpnja) u Areni Varaždin.

Radi se o trećem od četiri turnira iz World Grand Prix serije, a izbornik Miroslav Aksentijević vodit će 'mladu' Hrvatsku nakon što je već nastupila na turnirima u Argentini i Kazahstanu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svim reprezentacijama, delegacijama, trenerima i igračima želim dobrodošlicu u Varaždin, koji je i grad odbojke, barem je nekad bio, a želimo da to i ostane, odnsono postane u budućnosti. Hvala i domaćinima koji su nas odlično ugostili, ali što je najvažnije imamo odlične uvjete u Areni Varaždin – istaknuo je Miroslav Aksentijević, izbornik ženske reprezentacije, koji je možda i najslavnije trenutke u karijeri doživio upravo s OK Varaždinom, osvojivši dva naslova prvaka Hrvatske, 2004. i 2005. godine.

Što se tiče reprezentacije Hrvatske, primarni cilj je Europsko prvenstvo, koje se na jesen igra u Gruziji.

Vidjet ćete, imamo vrlo mladu ekipu, baza su igračice generacije 1999-2000. godište, a najstarija igračica je 1992. godište, no unatoč mladosti i neikustvu možemo se nositi i s ovim reprezentacijama, što smo već i potvrdili pobjedom protiv Argentine. Sve ove igračice kandidirati će za Europsko prvenstvo, ali ćemo za Euro uključiti i neke druge igračice koje sad nisu ovdje – istaknuo je Aksentijević.

Prvi 'papirnati' favorit turnira je reprezetacija Bugarske, jedna od vodećih europskih odbojkaških sila. Bugarsrke odbojkašice imaju i realne šanse da se plasira na Final four World Grad Prixa.

- Želimo se plasirati na završnicu, a za to su nam u Varaždinu potrebne dvije pobjede, i pokušat ćemo sve da do njih i stignemo. Ovaj turnir nam je izuzetno važan i kao priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu, koje nas čekaju na jesen – kazao je bugarski izbornik Ivan Dmitrov.

S druge strane osim Hrvatske, stajat će im i Argentina, Portoriko, reprezentacije s odličnim odbojkaškim reprezentacijama. Argentinke, iako pomleđene, nisu bez ambicija.

- Nakon Olimpijskih igara smo znatno pomladili reprezentaciju, imamo jako talentirane igračice, a glavni cilj nam je doći na Svjetsko prvenstvo u Japan iduće godine. Hrvatsku već poznamo, igrali smo s njima, a nadamo se da će biti dobre utakmice i da ćemo svi od toga imati – ističe Guillermo Orduna, izbornik Argentine.

Portorikanska delegacija stiže u Varaždin u četvrtak kasnije, a prva utakmica u petak bit će ogled Bugarske i Portorika, potom slijedi sraz Hrvatske i Argentine.  

Ulaznice koštaju simboličnih 10 kuna, a vrijede za obje utakmice tog dana.

Raspored utakmica:

Petak, 21.07.: 16:00 Bugarska – Portoriko, 19:00 Hrvatska – Argentina

Subota, 22.07.: 16:00 Portoriko – Argentina, 19:00 Hrvatska – Bugarska

Nedjelja, 23.07.: 16:00 Bugarska – Aargentina, 19:00 Hrvatska – Portoriko

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci