Vijesti / Sport

NOVA POBJEDA Varaždin važnom pobjedom protiv Poreča i dalje 'češka' SEHA ligu

NOVA POBJEDA Varaždin važnom pobjedom protiv Poreča i dalje 'češka' SEHA ligu

U izuzetno važnoj utakmici protiv Poreča, rukometaši Varaždin 1930 stigli su do važne pobjede protiv Poreča, i zadržali se na visokoj trećoj poziciji tablice, a bila je to još jedna odlična, borbena, momčadska pobjeda u kojoj je publika u Graberju mogla uživati.

Utakmica je počela očekivano vrlo čvrsto i 'tvrdo' na obje strane. Ipak, domaćin se kod rezultata 6:6 počinje odvajati, prvo na 8:6, potom i na 11:8 do kraja poluvremena. Odlični Meštrić na golu, ali i razigrani učinkoviti napad, donijeli su vodstvo borbenoj mladoj ekipi Varaždina 1930.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodstvo se na početku nastavka penje i na četiri gola prednosti, nakon dva uzastopna gola Stojanovića, i druge obrane penala Meštrića.

Obrana 'krvavih' koljena Varaždina isplatila se i u nastavku utakmice. A prvi time-out gostujući trener zove nakon dvije odlične obrane i dva gola iz kontre Špruka za 16:11. O kvalitetnoj obrani dovoljno govori činjenica da je Poreč u 45 minuta postigao tek 11 golova.

Gosti smanjuju na minus tri, ali ipak se uporna igra domaćin isplatila. Bio je to isti recept kao i protiv Nexea, sjajna obrana i izuzetno strpljivi napad, gdje su Dabrovi iskoristili svaki mogući prostor.

Konačan rezultat bio je 22:18, uz ponovno 'izbalansirane' strijelce Varaždina – Špruk, Stojanović, Glavaš po četiri, Marić tri, a Vidaček, Zobec i Levak po dva. Ipak, junak Graberja je ponovno sio Sandro Meštrić, uz 11 obrana od 29 pokušaja, što je sjajna realizacija od 38%.

- Presretan sam, šeto reći, ali moja dobra igra je plod dobre igre cijele ekipe, koja uvijek izrodi nekog pojedinca – kazao je Meštrić koji je obranama dizao do euforije sebe, cijelu ekipu i publiku u Graberju.

Kod gostiju je napade predvodio Matajija, u drugoj dijeli razigrao se Thoss (5 golova), ali sveukupno to nije bilo dovoljno.

Čestitke Varaždinu, njihova pobjeda je zaslužena, mi smo danas bili solidni u obrani, ali smo u napadu promašili previše penala i zicera. Uz takvu igru ne možeš na gostovanju očekivati ništa više od poraza.

Domaći trener Čagalj izvukao je tako majstorski još jednu pobjedu.

- Igrali smo disciplinirano cijelu utakmicu, psihički i fizički bili na pravoj razini. Znali smo da ćemo dočekati svoje prigode, držao nas je odlični Meštrić na golu, a to smo 'kapitalizirali' u drugom dijelu, kada smo otišli na pet golova prednosti – istaknuo je Željko Čagalj, trener Varaždina.

Varaždinu sada slijedi gostovanje kod Nexea, dugogodišnjeg viceprvaka i nesavladive prepreke na putu prema SEHA ligi.

- Uoči Lige za prvaka smo rekli da nam je cilj da 'češkamo', 'grebuckamo' tu SEHA ligu i Nexe, i zasad na tome uspijevamo. To je odlična stvar za našu mladu ekipu – istaknuo je Čagalj.

Na gostovanje u Slavoniju Varaždin kreće u dobrom ritmu, s dva boda prenosti pred Našičanima. Nemaju Varaždinci što izgubiti, mogu samo puno dobiti.

- To je ključni dio sezone, u petom mjesecu se igraju najvažnije utakmice. Idemo u Nexe dati sve od sebe i pokušati iznenaditi. Glavno je da damo svoj maksimum pa što bude – istaknuo je 'neslučajni' junak Meštrič.

Varaždin 1930 – Poreč 22:18 (11:8)

Varaždin 1930 – Špikić, Špruk 4, Zobec 2, Novak, Černeka, Stojanović 4, Glavaš 4(1), Meštrić 1 gol (8+3 obrane), Vidaček 2, Črnila, Kaštelan, Levak 2, Jurišić, Marić 3, Vrdoljak, Puček. Trener: Željko Čagalj.

Poreč – Popović, Mataija 1, Thoss 5 (1), Štifanić, Miličević, Perić 3(1), Car (12 obrana), Mofardin 2, Žagar, Petrov, Rađaković 3, Gavranović 3, Pribetić 1. Trener: Dinko Đanković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci