Vijesti / Sport

NOGOMET Pobjeda Poleta nad Varteksom u velikom derbiju Međužupanijske lige

NOGOMET Pobjeda Poleta nad Varteksom u velikom derbiju Međužupanijske lige

U derbiju kola MŽNL Varaždin – Čakovec u predivnom nogometnom ambijentu u Jalkovcu, gostujući Polet iz Svetog Martina na Muri odnio je minimalnu 1-0 pobjedu nad domaćim Varteksom. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Andrej Goričanec u 75. minuti utakmice.

Oko 1500 gledatelja prisustvovalo je ovom taktičkom nadmudrivanju prvoplasiranih ekipa sa prvenstvene ljestvice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosta loš teren u Jalkovcu na kojem je Varteks silom prilika domaćin jer se stadion u Zagrebačkoj 'ušminkava' za nadolazeće Europsko prvenstvo mladih reprezentacija nije dopuštao ekipama da razviju neku kombinatornu igru, a s obzirom da su obje momčadi tehnički dosta dobro potkovane, to je zasigurno bio minus i za njih, ali i za mnogobrojne gledatelje.

Okupilo se mnoštvo White Stonesa koji su se doista mobilizirali kako su i najavili i gromoglasno pratili svoju ekipu tokom čitave utakmice, a i gosti su imali solidnu podršku svojih 'kibicera' pa možemo reći da je, uz današnje lijepo sunčano vrijeme, ovo zaista bio praznik nogometa.

Malo bolje su se ipak snašli gosti iz Međimurja, te su u dosta čvrstoj i izjednačenoj utakmici ipak stigli do pobjede kojom su sada odmakli pratitelju Varteksu na pet bodova prednosti.

- Polet je bio upravo toliko malo bolji koliko to i krajnji rezultat pokazuje. Nije alibi, ali nama su zaista nedostajali najiskusniji igrači u obrani, Vukman i Turković, što se pokazalo kao veliki hendikep. Ima još puno utakmica do kraja i mi ćemo dati sve od sebe da zadržimo priključak za vodećima i pokušamo opet ugroziti ih na vrhu ljestvice – rekao je trener 'Bumbara' Denis Vidaček.

S druge strane naravno bilo je mnogo veselije raspoloženje.

- Vrlo dobra utakmica dvaju jako dobrih ekipa. Danas smo mi bili malo bolji i sada smo ostvarili i osjetniju bodovnu prednost koju ćemo, nadam se, uspjeti zadržati i do kraja prvenstva. Svi moji suigrači su odigrali odlično i na tome im čestitam, a bilo je zbilja lijepo igrati u ovakvoj atmosferi – rekao je vratar Poleta Dino Jambres.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci