Vijesti / Sport

NOGOMET Dalić uoči utakmice: 'Možemo uspjeti, treba probuditi kvalitetu'

NOGOMET Dalić uoči utakmice: 'Možemo uspjeti, treba probuditi kvalitetu'

Poslije riječkog remija s Finskom (1:1), Vatreni su u subotu poslijepodne otputovali u Ukrajinu na posljednji kvalifikacijski dvoboj u Skupini I, a predvodi ih novi izbornik, Varaždinac Zlatko Dalić, koji je zamijenio Antu Čačića. Dalić je dobio jednoglasno povjerenje Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

> ZLATKO DALIĆ Od Varteksa do reprezentacije: 'Varteks i Varaždin dali su mi sve'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Hvala HNS-u na ukazanom povjerenju, a ja sam spreman za izazov koji nas čeka. Znam da situacija nije sjajna i znam da atmosfera oko reprezentacije nije dobra, ali ne želim gledati u prošlost nego se želim okrenuti utakmici protiv Ukrajine. Samo me to zanima - jasan je bio Dalić uoči leta za Kijev.

Vremena za pripremu utakmice nema mnogo.

- Narednih dana pokušat ćemo napraviti što je moguće više sa svim igračima, razgovarat ću s njima i pripremiti ih najbolje što mogu. Pokušat ćemo se posložiti, pronaći onaj 'klik' koji nam treba. Kvaliteta postoji, samo je treba probuditi i ponovno angažirati. Znam da možemo uspjeti, ne bih se prihvatio ovog posla da ne vjerujem u dečke i da ne vjerujem u svoj rad - rekao je novi izbornik.

Ukrajina će pred svojim navijačima tražiti pobjedu kako bi zadržala šanse za odlazak u Rusiju.

- Naši igrači igraju pred punim stadionima iz tjedna u tjedan, tako da im atmosfera u Kijevu sigurno neće biti opterećenje ili minus. Pun stadion može biti samo dodatni izazov, a u prvih 10 ili 15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati stabilnost i mirnoću, a nakon toga moramo zaigrati svoju igru. Cilj nam je preuzeti kontrolu nad utakmicom - najavio je Dalić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci