Vijesti / Sport

NK VARAŽDIN U subotu važna proljetna premijera protiv Solina

NK VARAŽDIN U subotu važna proljetna premijera protiv Solina

Spremni i napeti, kao ‘zapete puške’, u NK Varaždinu dočekuju subotnju utakmicu sa Solinom, početak proljetnog dijela sezone, a utakmica će se igrati na stadionu Varteksa, u subotu, s počekom u 15 sati.

U varaždinskom drugoligašu se nadaju polusezoni koja će označiti i povratak varaždinskog nogometa u elitni rang natjecanja, na čemu se u klubu radi vrlo intenzivno posljednje dvije sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teren je očišćen, zahvaljujući zajedničkom naporu svih u klub, najveći teret iznijeli su u omladinskoj školi kluba, ali i bivši pripadnici Puma, spreman za utakmicu, a spremna je i ekipa Marija Kovačevića.

Kovačević: Prva utakmica je uvijek najteža

 

- Odradili smo dobre pripreme, nikad duže ovaj put, čak osam tjedana. Bilo je snijega i leda, ali i pet dana Biograda. Odigrali smo devet utakmica, puno na umjetnoj travi, ali i to je nešto. Prva utakmica je uvijek jako bitna, iako nikad ne znaš kako će ekipa reagirati, ali vjerujem da ćemo biti bolji od Solina i da ćemo stići do pobjede – istaknuo je trener Varaždina Mario Kovačević.

Prelazni rok je donio i četiri nova imena u svlačionicu stadiona u Zagrebačkoj 93. Vezni red pojačat će Brlečić i Mezga, obojica vezni igrači, koji imaju i europskog iskustva. Obojica su nekad i nosili dres varaždinskog prvoligaša, a stigla sui  dvojica ‘mladaca’, napadač Klepač, koji je stigao na posudbu iz Osijeka te branič Jelić Balta, bivši stoper Rudeša. Otišao je Luka Jagačić, preselio na Island, a redove klupa napustili su i Petrović i Martinac.

Svjesni su u stručnom stožeru kluba da neće biti lagano, jer mnogo ekipa puca za poziciju na vrhu.

- Koliko znam Gorica i Dugopolje imaju velike ambicije. Igrali smo sada sa Šibenikom, koji također nije bez prvoligaškog ambicija. Sesvete su odlične, a i Solin, s kojim prvo igramo želi napraviti nešto. Pet-šest odličnih ekipa, i bit će vrlo zanimljivo – istaknuo je Kovačević.

Jertec: Odlična smo klapa, svjesni smo što nas čeka

 

Jedan od najkonstantnijih igrača jest i kapetan Dario Jertec, koji je na jesen bio među igračima koji su iznijeli najveći teret na svojim leđima.

- Jedva čekamo da počne, svjesni smo svojih odgovornosti i zadataka, no idemo utakmicu za utakmicu, i vjerujemo da možemo već u subotu pokazati da možemo i znamo. Odlična smo klapa, gostovanje u Kini je pomoglo dodatnom zbližavanju, sada i ovaj Biogra. Znam da su velika očekivanja, ali ne bojimo se toga - istaknuo je Jertec.

Golubar, Kabiru i Kulenović neće moći nastupiti, sva trojica radi tri žuta kartona, ali vraćaju se već u srijedu, kada se igra i susret protiv Dugopolja.

Dalić jr. direktor kluba, Ladić sportski direktor (volonterski)

 

- Svako polugodište napredujemo. Kako u stručnom stožeru, tako i u Izvršnom odboru, u Upravi kluba, gdje smo vratili neke ljude koji su prije pomagali, neke sponzore. Također, igrački kadar je počajan, vjerujem da u 14 kola možemo ostvariti taj san, da se jako brzo vratimo u elitni rang natjecanja - rekao je predsjednik kluba Stjepan Cvek.

U upravu kluba se vraća bivši predsjednik Tomislav Kezelj, tu je i direktor Derme Mladen Topolnjak, a u IO se uključio i varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković.

Ima i promjena u organizacijskom dijelu, Toni Dalić postao je tako direktor kluba, a Cvek je potvrdio da je angažiran i Dražen  Ladić, koji će pomagati klubu na volonterskoj bazi, kao sportski direktor. Klub ima i novog tajnika, to će biti Igor Kranjec.

Spomenuo je predsjednik i dalje podršku klupskih ‘legendi’, koje su i pokrenule ovaj projekt. A u eventualnom povratku u elitni rang natjecanja, još više u samom igranju Prve lige, trebat će i jaka podrška lokalnih ‘čimbenika’. I na tom tragu je klub tijekom zime odradio određene razgovore.

- Odradili smo i razgovore sa Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom, Županijskim nogometnim savezom. Podrška svih njih nam je itekako važna – potvrdio je Cvek.

A sada im još 'samo' predstoji pobijediti Solin, a potom i Dugopolje te Hajduk 2, nakon čega bi se vrata Prve lige i dodatno odškrinula.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci