Vijesti / Sport

NK VARAŽDIN Pripreme za 'juriš' na Prvu ligu, ključne tri domaće utakmice

NK VARAŽDIN Pripreme za 'juriš' na Prvu ligu, ključne tri domaće utakmice

Nogometaši Varaždina započeli su danas pripreme za proljetni dio sezone, u koji kreću s pete prvenstvene pozicije, i pet bodova zaostatka za drugoplasiranim. Nakon sedam tjedana priprema, na početku proljeća čekaju ih tri utakmice na domaćem terenu.

- Sagledali smo tijekom blagdana situaciju, i u nastavak krećemo sa željom da pokušamo ostvariti plasman u Prvu ligu. Raspored na proljeće nam odgovara, a ako ove tri utakmice na domaćem terenu dobro riješimo, mogli bi imati čak devet domaćih i pet gostujućih utkamica do kraja – istaknuo je u uvodu Stjepan Cvek, predsjednik kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prve tri domaće utakmice, protivnici su im Solin, Dugopolje i Hajduk II, a razlog je zamjena domaćinstva s Dugopoljem u prvom dijelu sezone. U trećem krugu doigravanja, ukoliko Varaždin bude na jednom od prvih šest mjesta, igrat će šest utakmica kod kuće, a pet na gostovanjima, što bi moglo donijeti spomenutih devet domaćih i pet gostujućih utakmica.

Pregovori s Majstorovićem, mogući i neki odlasci

Igrački kadar s kojim se krenulo u pripreme zasad je nepromijenjen, no moguće je da će klub pojačati jedan napadač i eventualno jedan mlađi vezni igrač. Prvo ime koji se spominje je ofenzivni vezni/napadač Hrvatskog Dragovoljca 22-godišnji Valentino Majstorović, koji je u jesenskom dijelu postigao šest golova.

- Pregovaramo s njim, ali razmišljamo možda i o nekoj redukciji igračkog kadra. Vjerujem da bi se više moglo znati kroz tjedan, deset dana, kada će početi prelazni rok – ističe Cvek.

Traži se jak protivnik za 'generalku'

U igračkom kadru je zasad 27 igrača, što je i više nego dovoljno, a pred njima je sedam tjedana priprema.

- Naša želja je prva liga, ja sam od početka vjerovao u ovu ekipu. Pripreme su nam ključ na tom putu, imamo sedam tjedana, i želimo se dobro pripremiti za preostalih 14 utakmica – istaknuo je trener Mario Kovačević.

Zasad su dogovorene utakmice s mađarkim ZTE-om (27.01.), potom Rudeš (03.02.), koji će svoju 'generalku' za nastavak prvenstva imati upravo u Varaždinu. Igrat će se još protiv Ljutomera, Zagreba, Mure, Pitomače, a traži se još i jedan jači protivnik za 24.02. i 'generalku' pred početak prvenstva 2. ožujka.

Šimek: Doma moramo igrati dobro kao u gostima

Kapetan će i ovog proljeća biti vezni igrač Karlo Šimek, jedan od najstandardnijih na terenu.

- Imali smo malo produženu sezonu u Kini, gdje smo igrali odlično, ali smo i iskoristili prigodu da se i malo podružimo i dodatno povežemo. Sada nam slijede teške pripreme i nastavak prvenstva i tri ključne domaće utakmice na početku – istaknuo je Šimek.

No, to tek 'u priči' izgleda jednostavno. Spomenimo i činjenicu da je Varaždin u prvom dijelu sezone kod kuće igrao loše, u osam utakmica ostvarili su tek tri pobjede, a na osam susret ukupno su postigli tek sedam golova, s time da je situaciju značajno popravila tek zadnja domaća utakmica protiv Gorice i tri postignuta gola.

- Nismo se na jesen proslavili kod kuće, to je činjenica, ali mislim da možemo puno bolje. Ne znam zašto smo prosuli toliko bodova pred našim navijačima, jer smo na gostujućim utakmicama pokazali da možemo puno bolje. Sada to što igramo vani, moramo potvditi doma – zaključio je Šimek. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci