Vijesti / Sport

NIZ USPJEHA Branko Ivanković osvojio i superkup pa proglašen trenerom godine

NIZ USPJEHA Branko Ivanković osvojio i superkup pa proglašen trenerom godine

Branko Ivanković nastavlja oduševljavati svojim uspjesima na Arapskom poluotoku, protekli tjedan sa svojim je Persepolisom osvojio superkup Irana, u četvrtfinalu je Azijske lige prvaka, a izmaći mu nije mogla ni titula trenera godine.

Nakon što je sa svojim Persepolisom osvojio titulu prvaka države, prošli tjedan je Branko Ivanković stigao i do trofeja nacionalnog kupa u Iranu. Najbolja iranska momčad s 3:0 pobijedila je momčad Nafta iz iranske prijestolnice Teherana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na poluvremenu je Persepolis vodio 1:0, da bi prednost povećali pogocima u 65. i 84. minuti. Utakmica se igrala u Teheranu, na stadionu Azadi, pred 40 tisuća gledatelja.

- Ovo je za nas važna pobjeda, i zahvaljujem svojim igračima na tome. U sezoni koja je pred nama imamo tri trofeja, i želja nam je osvojiti sva tri – kazao je Ivanković za agenciju Tasmin News Agency.

Superkup inače igraju pobjednici prvenstva i pobjednici kupa, a ovo je treće izdanje superkupa u Iranu.

Zahvaljujući ovim uspjesima, Branko Ivanković proglašen je trenerom godine u Iranu, a proteklog vikenda mu je nagrada i uručena, pred milijunskim TV-auditorijem u Iranu.

Ovo je već četvrta nagrada za trenera godine u karijeri za ovog uspješnog hrvatskog stručnjaka. Nakon što je trener godine bio u Hrvatskoj (2007/08), u Kini (2009/2010) te u Saudijskoj Arabiji (2011/2012), sada je titulu najboljeg trenera dobio i u Iranu, gdje je ranije već bio i izbornik te ih odveo i na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj, nakon dugogodišnje pauze.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci