Vijesti / Sport

NAJAVA Varaždin protiv Hajduka ide po deveti bod u nastavku prvenstva

NAJAVA Varaždin protiv Hajduka ide po deveti bod u nastavku prvenstva

Nakon dvije vezane pobjede kod kuće (Solin i Dugopolje), nogometaši Varaždina jurišaju po puni plijen u domaćem dijelu nastavka sezone u 2. HNL. U srijedu su dominaciju protiv Solina okrunili pogotkom Domagoja Drožđeka iz jedanaesterca, a nemaju mnogo vremena za odmor jer ih čeka novi izazov na putu prema elitnom rangu hrvatskog nogometa.

- Obje utakmice iza nas bile su teške. Moramo pobijediti, mi smo domaćini, tu je naš dom - tri boda ili ništa i tako smo se postavili od prve minute. Na treningu dajem 100 posto, a uz treninge rad i trud cijele ekipe sve dođe na naplatu - rekao je jedan od najboljih pojedinaca u zadnje dvije utakmice, stoper Matej Senić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove im subote u goste dolazi druga momčad Hajduka koju su u prvoj utakmici na Poljudu svladali pogotcima Kabirua i Jerteca. Ova je utakmica ujedno i posljednje kolo prije tzv. trećeg dijela sezone u kojem se momčadi ponovno križaju po Bergerovim tablicama ovisno o dosadašnjem plasmanu na tablici. Izabranici trenera Kovačevića i četvrto će kolo igrati kod kuće, samo je pitanje protiv kojeg protivnika (Solin, Lučko, Šibenik).

- Igrat ćemo još jednu utakmicu doma što me posebno veseli zbog naših navijača. Hajduk je ekipa koji igra možda i najljepši nogomet u 2. HNL, mladi su i neopterećeni. Dominirali su i protiv Gorice koja je druga na tablici, žele se nametnuti, ali ostave dosta prostora iza. Morat ćemo biti čvršći, kompaktni u sredini, a naši 'laganiji' igrači mogli bi doći do izražaja. Uvjeren sam u dobar nogomet i da ćemo se naša publika i mi veseliti na kraju - bio je jasan strateg varaždinskih nogometaša Mario Kovačević.

Početna jedanaestorka mijenja se svako kolo, što zbog kartona, što zbog ozljeda. Prije utakmice protiv Dugopolja ozlijedio se Mezga te otpao na dva tjedna, a Prahić je ulovio visoku temperaturu. No dobra je vijest što se u momčad vraćaju Šimek, Jertec i Sačer. Ipak, širok roster domaće svlačionice omogućuje nova rješenja u svakoj utakmici.

Utakmica protiv Hajduka II je na rasporedu ove subote, 17. ožujka, s početkom u 15 sati i 30 minuta na Varteksovom stadionu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci