Vijesti / Sport

DANAS U NEDELIŠĆU nogometni susret Hrvatska U21 - Slovenija U21

DANAS U NEDELIŠĆU nogometni susret Hrvatska U21 - Slovenija U21

Na Sportsko-rekreacijskom centru Trate u Nedelišću, otvorenom 24. kolovoza 2013. godine, do danas je odigrano ukupno nešto više od stotinu natjecateljskih i prijateljskih utakmice, a između ostalih gostovali su i hrvatski i slovenski prvoligaši, a jednom i U-21 reprezentacija koja je odmjerila snage s nogometašima Nedelišća.

A sada s ponosom možemo reći da je Hrvatski nogometni savez Općini Nedelišće i Nogometnom klubu Nedelišće ukazao povjerenje i dao domaćinstvo međunarodnoj prijateljskoj utakmici u kojoj se sastaju U-21 reprezentacije Hrvatske i Slovenije. Bit će ovo ukupno šesta službena prijateljska utakmica hrvatske U-21 reprezentacije u Međimurju, dosad su četiri odigrane na SRC-u Mladost u Čakovcu i jedna na igralištu Poleta u Pribislavcu. HNS i NZS su krajem prošlog tjedna objavili popis igrača koje izbornici imaju na raspolaganju u ovoj utakmici iz kojeg je jasno da je s obzirom na imena Hrvatska favorit u ovom prijateljskom susretu.
 
Izbornik Hrvatske Nenad Gračan tako u svom kadru ima igrače poput Josipa Posavca, prvog vratara talijanskog Palerma, veznjake Antu Ćorića i Nikolu Vlašića koji su već kao 20-godišnjaci prvotimci najtrofejnijih domaćih klubova Dinama i Hajduka, zatim stopera Duju Ćaletu-Cara koji nastupa za austrijski RB Salzburg, te još niz perspektivnih nogometaša od obrane do napada. Očekuje se i posjet navijača iz susjedne Varaždinske županije jer im se pruža jedna od rijetkih prilika da uživo gledaju Roberta Murića iz Bednje koji je trenutno na posudbi u Pescari, a inače član Ajaxa.
 
Slovenski izbornik Primož Gliha ima osvježenu reprezentaciju, a jedini igrač koji nastupa izvan države je stoper Jon Gorenc Stankovič koji brani boje Huddersfielda, člana engleske 2. lige. Svi ostali igrači nastupaju za slovenske prvoligaške i drugoligaške klubove. Obje reprezentacije okupile su se u ponedjeljak, 20. ožujka, Slovenija će mini pripreme pred utakmicu odraditi u Čatežu, a Hrvatska u Sv. Martinu na Muri. Sama utakmica na rasporedu je danas u četvrtak s početkom u 15:30 sati, a nadamo se pravim proljetnim uvjetima koji će privući veliki broj gledatelja u Nedelišće, donosi portal NK Nedelišće.
 
HRVATSKA: Josip Posavec (Palermo/ITA), Ivo Grbić (Hajduk Split/CRO), Antonio Bosec (Inter Zaprešić/CRO), Petar Mamić (Frosinone/ITA), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg/AUT), Petar Bočkaj (Lokomotiva Zagreb/CRO), Franjo Prce (Brescia/ITA), Nikola Katić (Slaven Belupo/CRO), Petar Bosančić (Hajduk Split/CRO), Andrija Balić (Udinese/ITA), Ivan Šunjić (Lokomotiva Zagreb/CRO), Nikola Vlašić (Hajduk Split/CRO), Bojan Knežević (Dinamo Zagreb/CRO), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb/CRO), Ivan Fiolić (Dinamo Zagreb/CRO), Toma Bašić (Hajduk Split/CRO), Kristijan Jakić (Split/CRO), Fran Brodić (Club Brugge/BEL), Robert Murić (Pescara/ITA), Vinko Cerovec (Gent/BEL), Frane Vojković (Hajduk Split/CRO) | izbornik: Nenad Gračan, treneri: Danijel Šarić, Davor Lješević, trener vratara: Hrvoje Sunara, liječnik: Goran Madžarac, fizioterapeuti: Goran Beloglavec, Tomislav Buljan, ekonom: Milan Vincek, tajnik: Josip Tomaško

SLOVENIJA: Grega Sorčan (Gorica/SLO), Rok Vodišek (Olimpija Ljubljana/SLO), Luka Janžeković (Aluminij Kidričevo/SLO), Matic Paljk (Koper/SLO), Ožbej Kuhar (Triglav Kranj/SLO), Timotej Mate (Ankaran Hrvatini/SLO), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town/ENG), Haris Dedič (Koper/SLO), Marko Krivičić (Koper/SLO), Žan Žužek (Domžale/SLO), Jan Repas (Domžale/SLO), Anže Pišek (Rudar Velenje/SLO), Janez Pišek (Domžale/SLO), Luka Badžim (Ankaran Hrvatini/SLO), Robi Obrstar (Ankaran Hrvatini/SLO), Erik Gliha (Ankaran Hrvatini/SLO), Dejan Vokič (Veržej/SLO), Matic Vrbanec (Aluminij Kidričevo/SLO), Domen Jugovar (Radomlje/SLO), Leon Marinič (Gorica/SLO), Alen Ožbolt (Domžale/SLO), Martin Kramarič (Krško/SLO), Tilen Nagode (Gorica/SLO) | izbornik: Primož Gliha, treneri: Alfred Jermaniš, Sandi Valentinčič, trener vratara: Robert Volk, fizioterapeut: Dejan Kumar, ekonom: Novica Petrovič, tajnik: Mladen Čičmir



NAGRADNA IGRA: Osim što vas pozivamo u četvrtak u 15:30 na stadion Trate u Nedelišću na susret Hrvatske i Slovenije pozivamo vas i na sudjelovanje u nagradnoj igri. Vaš je zadatak u komentarima ispod ovog teksta ostaviti prognozu konačnog rezultata susreta Hrvatske i Slovenije. Pobjednik će biti nagrađen s poklon bonom u iznosu od 200 kn u Optici Međumurac (M. Tita 20, Nedelišće).

Bude li više točnih prognoza nagrađenog ćemo odrediti slučajnim odabirom, a prognoze možete ostavljati do početka susreta. Sretno svima i navijajte u četvrtak za Hrvatsku U21 reprezentaciju u Nedelišću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci