Vijesti / Sport

FOTO Trofej grada Varaždina: Tribine ispunjene, nastupilo više od 200 plesača!

FOTO Trofej grada Varaždina: Tribine ispunjene, nastupilo više od 200 plesača!

Ove subote, 7. listopada, u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održao se Trofej grada Varaždina 2017., turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Trofej grada Varaždina organizirali su Plesni klub Takt, Sportski plesni klub Valcer i Hrvatski sportski plesni savez, dok je pokrovitelj natjecanja bio Grad Varaždin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turnir je okupio više od 200 sudionika, prvenstveno natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, ali i članove sportskih plesnih škola klubova domaćina Plesnog kluba Takt i Sportskog plesnog kluba Valcer.

Održana su natjecanja plesnih parova koji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive i disciplini standardnih plesova engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep.

Večernji dio, u kojem su se natjecali najbolji plesni parovi, započeo je svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika. Nakon uvodnog dijela sve prisutne pozdravio je Božidar Čavala, predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Trofej grada Varaždina, je ističući ljepotu sportskog plesa te povezanost Varaždina sa plesnom tradicijom, službeno otvorio Ivan Čehok, gradonačelnik grada Varaždina.

Natjecanja su u obje discipline sportskog plesa bila izrazito interesantna i zanimljiva.

U starosnom razredu mladeži u obje discipline najbolji su bili Nikola Belošević i Morena Ostreš iz SPK Zagreb.

U starosnoj kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Jurica Kavran i Tihana Vusić iz SPK Varaždin.

U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Vedran Sraga i Paula Hude iz SPK Zagreb kao novoformirani par kojima je ovo bio prvi zajednički nastup.

Međutim, riječ je o iskusnim i vrhunskim natjecateljima sportskog plesa koji su u dosadašnjoj natjecateljskoj karijeri sa bivšim plesnim partnerima osvojili brojne naslove državnih prvaka te predstavljali Republiku Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima.

U natjecateljskom dijelu uspješni su bili i predstavnici klubova domaćina. Iz Plesnog kluba Takt u kategoriji mladeži D2 natjecali su se Dominik Biškup i Paula Čavlek koji su u svojoj kategoriji osvojili dvije zlatne medalje.

U zahtjevnoj kategoriji starije mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic uvrstili su se u finalna natjecanja u obje discipline (standardni i latinsko-američki pleovi).

U seniorskoj kategoriji vrhunskom izvedbom oduševili su nas Mateo Mudri i Ivana Matić, koji su natjecanje završili osvajanjem trećeg mjesta u obje discipline sa dvije brončane medalje.

U show dijelu programa nastupili su članovi naprednih plesnih radionica Plesnog kluba Takt sa koreografijom iz swing plesova, western polke, cha-cha-cha i ruede de casino salse cubane.

Nastup plesača Plesnog kluba Takt kako u sportskom tako i show dijelu koreografirao je voditelj sportskih i rekreativnih programa u Plesnom klubu Takt, Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa sa 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova postigli su jednako tako odlične rezultate.

U kategoriji osnovaca D2 Dario Golubar i Vida Jurak osvojili su dvije zlatne medalje te su najbolji bili i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima.

U istoj kategoriji njihovi klupske kolege Eugen Sekovanić i Kiara Habunek osvojili su dvije srebrne medalje, dok su Leonardo Barulek i Lana Režek bili četvrti u obje discipline.

Roko Kočet i Leona Šanjek bili su izrazito uspješni u svojim kategorijama te su natjecanje završili osvajanjem dvije zlatne medalje, a njihovi klupski kolege Lovro Kučar i Lorena Šanjek osvojili su dvije srebrne medalje.

U show dijelu programa članovi Sportskog plesnog kluba Valcer prezentirali su svoje plesno umijeće atraktivnim plesnim pokretima freestyle dance i hip hop-a.

U Sportskoj dvorani Graberje tražilo se mjesto više. Tribine su bile u potpunosti ispunjene, a čak 170 gostiju u posebno pripremljenom VIP dijelu gledališta u kojem su se nalazili brojni donatori i sponzori ovog vrhunskog sportskog i kulturnog događaja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci