Vijesti / Sport

LIGA ZA PRVAKA Velika pobjeda Varaždina nad Nexeom u punom i bučnom Graberju

LIGA ZA PRVAKA Velika pobjeda Varaždina nad Nexeom u punom i bučnom Graberju

Derbi utakmica Varaždina 1930 i Nexea u 60 minuta donijela je sve najbolje što rukomet može ponuditi. Čvrste obrane, brze tranzicije, odlične obrane vratara, punu dvoranu, nervozu radi sudačkih odluka, odlično navijanje, veliko uzbuđenje, i na kraju – pobjedu domaće ekipe.

> VIDEO: Slavlje Dabrova nakon pobjede protiv Nexea

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dabrovi su 'naplatili' svoj veliki trud i rad uložen posljednjih godina, i konačno pobijedili favorizirani našički Nexe, višestrukok viceprvaka Hrvatske, momčade prepunu renomiranih iskusnih igrača. Koja uostalom, igra u četvrtfinalu Kupa EHF protiv ekipe Fuechse Berlina, jedne od nekoliko najjačih njemačkih ekipa.

Na samom početku utakmice vidjela se velika želja varaždinskih rukometaša u ovoj utakmici, možda i zato jer je prilično 'naprasito' utakmica prije dva tjedna odgođena, po sili 'zakona' HRS-a.

Prvih petnaestak minuta proteklo je u izjednačenom rezultatu, a onda iskusno Nexe odmiče. Bivši Varteksovac Saša Barišić Jaman je kreirao napade, a dojučerašnji kružni napadač Varaždina Marin Šipić igrao fenomenalno.

S desetak kilograma više u odnosu na prošlu sezonu, sve što je u prvom poluvremenu uhvatio bilo je ili gol, ili penal, ili isključenje, nerijetko i sve troje u jednom. Šipić je u prvih 30 minuta skupio pet golova, tri zarađena isključenja i dva sedmerca. Vrijedi spomenuti i obranu gostiju s Mrđenovićem i slovenskim dvojcem Brumen – Lavrič u sredini, koju su Dabrovi vrlo teško probijali na kraju prvog poluvremena.

Rezultat poluvremena bio je 13:11 za goste, i činilo se da će, malo po malo okrenuti, po tko zna koji puta, utakmicu u svoju korist.

No, uz glasnu podršku rukometnog Graberja, koje je bilo puno i glasno, Dabrovi love priključak. Preokret rade kod rezultata 13:15. Serijom 5:0 preokreću rezultat na 18:15, uz 'urnebes' u dvorani.

Junak susreta bio je mladi Sandro Meštrić, koji je 'zaključao' vrata kao što je to nekad, u najboljim danima Varteksa u Graberju znao činiti Boris Vujović. Uz to, ruka Našićana kao da se malo i 'skratila' pa su u čak 3-4 navrata udarci završavali u okviru gola. U 21 minutu nastavka, Varaždin je Nexeu dopustio samo tri gola.

U napadu su u nastavku najvažnije golove zabijali Vrdoljak i Vidaček, ali bila je to izraženo kolektivna igra, gdje su mladi igrači Varaždina vrlo strpljivo čekali i koristili prigode za golove. Igrali su vrlo angažirano i ostalo igrači vanjske linije Zobec, Levak, Novak, a mladi Glavaš je bio nepogrešiv s krila i sedmeraca 7/7 (pet sedmeraca), ujedno i prvi strijelac susreta.

 Sedam i pol minuta prije kraja Vidaček zabija za 20:17, a na drugoj strani Gadža smanjuje na 20:18.

Posljednji dio utakmice ipak se gosti primiču, iskustvo Našičana dolazi do izražaja, pa tako tri i pol minute prije kraja stižu na samo gol razlike, golom Brumena.

Varaždin ima dvije odlične situacije, no udarce s krila Špruka i s crte Stojanovića brani Pilipović, koji je zamijenio indisponiranog Lelića. I onda minutu i pol prije kraja, ključna situacija. Sedmerac za goste, a Meštrić se promiče u junaka susreta, obranom drugog penala, gdje je nakon Zrnića, skinuo penal još jednom superiskusnom igraču.

Varaždin ulazi u posljednju minutu s napadom, ali šut Zobeca odlazi preko gola, a osam sekundi prije kraja gosti trče u brzu polukontru, no prekršajem je zaustavljen njihov napad za veliko slavlje na parketu Graberja.

- Ovo je bilo fantastično, presretan sam radi ovakve pobjede, naravno i mojih dobrih obrana. Zaustavili smo Nexe na samo 19 golova u 60 minuta, to je vrhunski. Ovo je pokazatelj da možemo, potajno smo se nadali ovom uspjehu, i nošeni odličnom publikom, na kraju smo i uspjeli – istaknuo je euforični Sandro Meštrić.

Sretan je bio i trener Željko Čagalj, strpljivi trener Varaždina, kojem je danas pao kamen sa srca.

- To je sport, u samo nekoliko dana, dva poptpuno različita lica, neprepoznatljivo protiv Dubrave, i ovo danas, gdje smo pokazali sve što možemo i znamo. Rekao sam dečkim da moramo biti strpljivi, da ne smijemo srljati, i na kraju nam se to vratilo. Sretni smo, ova pobjeda će biti veliki podstrek za nas u daljnjem radu – rekao je Čagalj.

Ovom pobjedom Varaždin se umiješao u borbu za drugo mjesto. Uz pretpostavku da je PPD Zagreb i dalje nedodirljiv, druga je Dubrava sa šest bodova, dok Nexe i Varaždin imaju četiri boda.

- Pa nije nemoguće, nastavit ćemo 'češkati' to drugo mjesto, to je jedno veliko iskustvo i velika stvar za nas. Dat ćemo sve od sebe, pokazalo se dosad da je sve moguće – zaključio je Čagalj.

Varaždin 1930 – Nexe 20:19 (11:13)

Varaždin, dvorana Graberje. Gledatelja: 400. Suci: Glavinić i Veraja (oba Metković).

Varaždin 1930 – Špikić (3 obrane), Špruk, Zobec 3, Novak 1, Černeka, Stojanović 1, Glavaš 7 (5), Meštrić (9 obr.), Vidaček 3, Črnila, Kaštelan, Levak 1, Jurišić, Marić, Vrdoljak 4, Cerovečki. Trener: Željko Čagalj.

Nexe – Lelić (8 obrana), Šipić 5, Gadža 1, Leban 7, Eter, Zrnić 2, Mrđenović, Jaman 3 (2), Baričević, Buvinić, Greganić, Jurić Grgić, Lavrič, Tomić, Pilipović (4 obrane), Brumen 1. Trener: Hrvoje Horvat.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci