Vijesti / Sport

Leon Benko dvostruki strijelac za Sarajevo, trenutno je vodeći strijelac lige

Leon Benko dvostruki strijelac za Sarajevo, trenutno je vodeći strijelac lige

Nogometaši Sarajeva, na čelu s bivšim Varteksovcem Leonom Benkom u 15. kolu Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine svladali su Olimpic s 3:1, a Leon Benko je bio dvostruki strijelac za Sarajevo.

Poveo je Olimpic zahvaljujući dobroj akciji Pandže, koji se sjurio u šesnaesterac Sarajeva i prizemnim udarcem u suprotni kut svladao Plakala. Pet minuta nakon toga, dosuđen je jedanaesterac za Sarajevo, jer je Bekić srušen u kaznenom prostoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Siguran je u izvođenju kaznenog udarca u 26. minuti bio Benko te tako stigao do svog devetog sezonskog gola.

Benko je kasnije imao još jednu odličnu priliku, kad je škaricama pokušao zabiti pod prečku, međutim vratar Olimpica je nekako uspio obraniti njegov pokušaj. U nastavku napada, nakon pokušaja Kovačevića glavom na samom kraju prvog poluvremena, Bandović odbija loptu, a tada se pojavljuje Benko i postiže svoj drugi gol na utakmici i okrugli deseti u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Treći gol za Sarajevo stigao je u 83. minuti utakmice, a strijelac za konačnih 3:1 bio je Krste Velkoski nakon još jednog dosuđenog jedanaesterca zbog igranja rukom Regoje u svom šesnaestercu.

Sarajevo se nakon 15 kola nalazi na četvrtom mjestu ljestvice, a za vodećim Širokim Brijegom zaostaje samo tri boda, a Benko je vodeći strijelac lige.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci