Vijesti / Sport

KUP Varaždin potvrdio ulogu favorita protiv Nedeljanca i osvojio pehar

KUP Varaždin potvrdio ulogu favorita protiv Nedeljanca i osvojio pehar

Sve je zapravo riješeno već nakon prve utakmice, u kojoj je NK Varaždin u Nedeljancu, pobijedio rezultatom 2:0.

Od iduće sezone Varaždin će biti drugoligaš, dok je Nedeljanec član MŽNL-a, što su čak dva ranga razlike, a ulogu favorita je i potvrdio u ove dvije utakmice. S druge strane, i Varaždin i Nedeljace će iduće godine u pretkolo naciolnog kup natjecanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uzvrat je stoga bio stvar formalnosti, a već u drugoj minuti domaćin je stigao do vodstva. Nakon ubačaja Vuka, Gazdek je smjestio loptu u vlastitu mrežu.

Gosti iz Nedeljanca su se trudili pokazati u što boljem svijetlu, pod reflektorima stadona na Varteksu, no prigode koje su kreirali nisu uspjeli realizirati.

S druge strane, za Varaždin su prijetili opasno Jertec i Kresinger, ali predkraj poluvremena je Havelka glavom povisio prednost i riješio pitanje pobjednika i uzvratnog susreta. Treći pogodak na susretu djelo je iskusnog Kresingera, koji je pospremio 'odbijanac' nakon što je Mikić obranio udarac Drožđeka.

Do kraja utakmice gledatelji više nisu vidjeli pogotka, a s klupe je ušao i kapetan Šafarić, da može primiti pehar osvjača kupa, čime je sezona u NK Varaždinu okončana. Na kraju uspješno, ulaskom u drugu ligu i osvajanjem kupa.

Trenersko kormilo je od Miljenka Mumleka predkraj sezone preuzeo Zoran Kastel, i nije doživio niti jedan poraz.

- Mogu reći da sam zadovoljan ovim posljednjim dijelom sezone, kup i rang više su bili i postavljeni ciljevi. Ove dvije utakmice su pokazale da smo ipak rang više od Nedeljanca i zasluženo osvajamo kup. Sada se polako trebamo spremati za novu sezonu i izazove koji nam slijede – kazao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

S druge strane, unatoč dva poraza, razloga za zadovljstvo imaju i Nedeljančani.

- Čestitke Varaždinu, potvrdili su ulogu favorita, a mi se nismo osramotili u dvije utakmice. Žao mi je jedino što nismo postigli pogodak, iako smo imali šanse. Dečki su dali sve od sebe, no više nije išlo. Raduje nas i ulazak u državni kup – istaknuo je Damir Maretić, trener Nedeljanca.

- Bio nam je cilj osvojiti kup i ući u drugu ligu. Na kraju nismo bili prvi u prvenstvu, imali smo podosta ozlejda koje su nas poremetile, ali ipak idemo u rang više, što je bio glavni cilj. U ovo finale kupa smo ušli ozbiljno, potvrdili smo da smo bolja ekipa, rano zabili gol danas i sve je bilo lagano do kraja – istaknuo je jedan od najiskusnijih igrača Varaždina Dino Kresinger.

Varaždin - Nedeljanec 3:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Gazdek (2-autogol), 2:0 Havelka (38), 3:0 Kresinger (56)

Varaždin - Gavranović, Conjar, Jertec, Jagačić, Vuk, Drožđek, Kresinger, Golik, Šimek, Havelka, Novoselec (još su igrali: Šafarić, Galoši, Urlić).

Nedeljanec – Mikić, Gazdek, Kišić, Kovačić, Levatić, Hanžek, Rog, Matučec, Bistrović, Novak (još su igrali: Gredelj, Habulan, Štefulj).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci