Vijesti / Sport

KARATE Elma Garibović prvakinja Hrvatske, izborila nastup na Europskom prvenstvu

KARATE Elma Garibović prvakinja Hrvatske, izborila nastup na Europskom prvenstvu

U Rijeci, točnije Čavlima, u subotu, 2. prosinca, održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu.

Nastupilo je 260 natjecatelja iz 64 kluba, a boje Karate kluba Varaždin branila je mlađa seniorka Elma Garibović, koja je nastupila u kategoriji mlađe seniorke - 55kg.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom kolu Elma je pobijedila predstavnicu KK Ronin iz Zagreba rezultatom 3:0. U drugom kolu rezultatom 1:0 Elma je bolja od predstavnice KK Krk. U trećoj borbi, finalnoj borbi, Elma je svladala predstavnicu KK Obi iz Splita, sudačkom presudom 5:0.

Osim što je postala državna prvakinja, Elma je izborila i mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u Rusiji, olimpijskom gradu Sočiju, početkom drugog mjeseca 2018.godine.

Uz Ivonu Ciglar (državna prvakinja kadetkinje), Maju Bosak (državna prvakinja juniorke), Elma Garibović je treća državna prvakinja u ženskoj konkurenciji koja dolazi iz redova Karate kluba Varaždin.

Idućeg tjedna, od 8. do 10. prosinca, Elma nastupa za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana, koje se održava u Herceg Novom u Crnoj Gori.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci