Vijesti / Sport

Kadetkinje OK Kitro Varaždina najbolje u županiji, slijede ih Ivanec i Lepoglava

Kadetkinje OK Kitro Varaždina najbolje u županiji, slijede ih Ivanec i Lepoglava

Odigravanjem turnira kadetkih ekipa klubova Varaždinske županije završila je bogata sezona odigravanja turnira i liga mlađih uzrasnih kategorija te županije.

Na turniru su, u punom broju igračica, sudjelovale kadetkinje ŽOK Ivanec, ŽOK Lepoglava i OK Kitro Varaždina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na turniru po principu svaki sa svakim na dva pobijeđena seta postignuti su ovi rezultati: Ivanec – Lepoglava 2:0 (25:20,25:16), Kitro Varaždin – Lepoglava 2:0 (25:16,25:8) i Kitro Varaždin – Ivanec 2:1 (25:20,25:12,15:6).

U utakmici Kitro Varaždina i Ivanca posebno je bilo napeto i zanimljivo u prvom setu.

Povele su Varaždinke, ali su u drugoj polovici seta 'potonule' čak sa 1:8 i nisu uspjele uloviti seriju Ivančanki.

Međutim, u drugom i trećem setu nisu dozvolile iznenađenje već su ih dominantno okončale u svoju korist i osvojile prvenstvo.

Druge su Ivančanke i treće Lepoglavčanke.

Pehare za poredak kapetanicama ekipa uručio je Dimitrije Konakčijev, tajnik Udruge odbojkaških sudaca Varaždinske županije.

Analizom odigranih liga mlađih uzrasnih kategorija vidljivo je da Kitro Varaždin, kao vodeći i najstariji klub u ženskoj konkurenciji, dobiva sve veću konkurenciju u ostalim klubovima Varaždinske županije.

Ove sezone Ivančanke su pobjednice u mini odbojci i kategoriji mlađih kadetkinja, Lepoglava u maloj odbojci.

Varaždinke su najbolje u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Valja istaknuti da je ŽOK Ludbreg uspješno riješio pitanje trenera i uvjeta treniranja i igranja u Gradskoj sportskoj dvorani Ludbreg i sa brojnim pogonom u mlađem uzrastu najavljuje konkurenciju ostalim klubovima.

Nažalost, OK Vinica ne uspijeva uspostaviti vezu sa tamošnjom osnovnom školom u radu sa mlađim odbojkašicama i klub je, nakon sedam godina igranja, zapao u ozbiljne kadrovske probleme do nivoa da razmišlja o prestanku natjecanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci