Vijesti / Sport

NK VARTEKS Radić i Nježić: 'Nikad spremniji za ulazak u novu sezonu!'

NK VARTEKS Radić i Nježić: 'Nikad spremniji za ulazak u novu sezonu!'

Ove subote počet će nova sezona 3. HNL. Od ove godine mjesto u njoj zauzimat će i navijački NK Varteks, koji je prošle sezone kao trećeplasirani u Međužupanijskoj ligi Čakovec Varaždin otišao u rang više.

Nova sezona nosi nove izazove - za upravu one koji se tiču dovođenja novih igrača, ali i rješavanjem financijskog pitanja ove lige, jer 3. HNL zahtijeva mnogo više sredstava od 1. MŽNL. Za igrače je novi izazov snažnija liga, ali i dulja putovanja. Prije subotnjeg premijernog susreta protiv Vukovara, kapetan Borna Radić iznio je očekivanja za novu sezonu.

- U prvoj sezoni nemamo neka prevelika očekivanja. Svjesni smo kako idemo u nepoznato - protivnici su nam relativno nepoznati, kao i mi njima. Idemo na sve ili ništa, znamo kako ćemo do bodova lakše doći na domaćem terenu, što ne znači da ćemo se u gostima predati. Idemo pokazati što znamo - rekao je kapetan 'Bumbara'.

Promjena se dogodila i na kormilu te će u novoj sezoni na čelu Varteksa biti Antun Jukić. On je s ekipom prošao kroz naporne pripreme, a na sam proces priprema kao i na promjene u igračkom i trenerskom kadru osvrnuo se miljenik navijača, Romano Nježić.

- U svlačionicu je stiglo par novih igrača koji su se odlično uklopili u ekipu. U klubu sam igrao i prije te mogu reći kako je samo ona ekipa koja je prošla kroz 1. i 2. ŽNL bila bolja 'klapa' od trenutne, no kliknuli smo vrhunski te nam je ta povezanost jedan od velikih aduta. Nema samoprozvanih zvijezda te smo spremni dati sve jedan za drugoga. Također, pohvalio bih upravu na čelu s Daliborom Leskovarom što su doveli jedno javnosti nepoznato lice, a zapravo vrhunskog trenera. Taj potez bio je pun pogodak jer sam spremniji no ikad, kao i ostatak ekipe. Trener Jukić se i karakterno uklopio u ekipu te bi 'nedostatak' pojedinačne kvalitete mogli nadomjestiti na ekipnom planu - zaključio je varaždinski Gattuso.

Varteksovci sutra putuju u Vukovar gdje će ih ugostiti istoimeni domaćin. Jukićevi dečki odlaze u nepoznato, ali tamo ne će biti sami. White Stonesi su pokrenuli opću mobilizaciju te će se njih stotinjak uputiti prema Vukovaru gdje će zdušno bodriti voljeni klub.

- Poznato nam je samo kako imaju par igrača iz druge momčadi Osijeka te smo svjesni kako je pred nama teško gostovanje. Ipak, tu će nam pomoći naši vjerni Stonesi koji se u Vukovar spremaju u velikom broju na čemu smo im od srca zahvalni. Zbog svoja tri žuta kartona i sam ću biti u njihovim redovima te pružati podršku svojoj ekipi - rekao je Borna.

Poznato je kako 'gubiš 1:0 nakon što prijeđeš Koprivnicu', ali Varteksov borac Nježić ističe kako se u Vukovaru ne će obazirati na suđenje, kao ni izostanke, već će pokušati uspostaviti svoju igru i odigrati najbolje što mogu:

- Borna ima tri žuta kartona, Novoselca muči ozljeda gležnja, dok je Turković poslovno odsutan. Bilo kako bilo, odlazimo u Vukovar spremni pokazati kako nismo slučajno u 3. HNL. Veoma smo mlada ekipa - Dreven i ja najstariji smo putnici u Vukovar, on ima 27, ja 24 godine. U utakmicu ćemo ući oprezno, ali ne ćemo se isključivo braniti. Trener je istaknuo kako nije bitno je li na protivničkoj strani Svibovec, Međimurje, Dinamo, Slaven - on želi da svaku utakmicu odigramo na najvišoj razini te da 'poginemo' braneći boje svetog dresa. - završio je Nježić u svom stilu.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 26. kolovoza, s početkom u 17 sati i 30 minuta na stadionu Borovo Naselje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci