Vijesti / Sport

Istok Rodeš fantastičan osmi nakon prve vožnje kombinacije u Wengenu!

Istok Rodeš fantastičan osmi nakon prve vožnje kombinacije u Wengenu!

Mladi Varaždinac Istok Rodeš još jednom je potvrdio odličnu formu, te je u 'kultnom' Wengenu, u prvoj vožnji super-kombinacije na sjajnom 8. mjestu nakon slalomske vožnje. U 13:45 na rasporedu je i spust, a u drugu vožnju su se plasirali i Filip Zubčić i Ivica Kostelić.

Bila je to sjajna vožnja mladog Istoka, a na prvom prolaznom vremenu, bio je čak i ispred 'pobjednika' prve vožnje, Švicarca Murisiera. Na drugom je zaostajao samo 21 stotinku, da bi u cilj ušao sa zaostatkom od jedne sekunde i 55 stotinki. Vozio je Istok, sebi svojstveno, hrabro i beskompromisno i doskijao do sjanog osmog mjesta. Vrijedi istaknuti da je slalom bio prilično zahtjevan, nije bio nimalo lagan, što zna biti u 'superkombinacijskim' slalomima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na stazi su nastupila još trojica hrvatskih sijaša, a drugu vožnju u svojem omiljenom skijalištu ostvario je i Ivica Kostelić, koji je bio odličan 14., sa zaostatkom 2.33, dok je ispred njega, na 11. mjestu bio još jedan 'nasljednik' Filip Zubčić sa zaostatkom 1.84. Četvrti hrvatski natjecatelj bio je Max Ullrich, koji je slalom završio na 36. mjestu.

Druga vožnja (spust) na Lauberhornu se vozi u 13:45, a moramo istaknuti da spust Istoku nije najjača disciplina, plus je još mladić, što za spust i nije prednost. Jedini cilj je da u spustu završi utrku. Svi Varaždinci i ljubitelji skijanja mogu Istokov nastup pratiti na SLO2 i ORF1, kao nekad. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci