Vijesti / Sport

INTERVJU Marko Rog: 'Odlazak na Svjetsko prvenstvo bio bi mi ostvarenje sna!'

INTERVJU Marko Rog: 'Odlazak na Svjetsko prvenstvo bio bi mi ostvarenje sna!'

Odradio je Napoli stopostotno još jedno gostovanje, posljednji Benevento dao je koliko je mogao, odupirao se lideru, međutim na kraju tih 0:2 izgleda rutinski. U zadnjim sekundama dvoboja, duboko u sudačkoj nadoknadi s 20 i nešto metara opalio je prema vratima i Marko Rog. Pod gredu, domaći je vratar 'skinuo'. Bilo bi lijepo da je zabio, da je golom zaključio tu utakmicu, u kojoj je ušao u 76. minuti umjesto ozlijeđenog Mertensa, pišu Sportske novosti.

Dugo ga nije bilo u medijima, godinu i pol dana je već u Napulju, kako je tamo, je li se prilagodio na južnjački temperament i 'vruću' svakodnevicu?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nisam baš netko tko voli puno biti u medijima, posebno ne kroz priču. Što se tiče Napulja, ovdje je super i nakon par mjeseci koliko mi je trebalo za prilagodbu, sada mogu reći da stvarno uživam ovdje. Naravno da je u početku velika promjena doći u novi grad, kamoli u novu državu, ali odmah sam počeo učiti talijanski i kada sam ga naučio sve je postalo lakše. Osjećam se odlično, super treniramo, radimo, pobjeđujemo…

Rog je emotivno vezan za Napoli, iako uglavnom ulazi s klupe, minutaža 'nije baš'. Koliko u takvoj situaciji može doista biti zadovoljan svojom ulogom i sezonom?

- Privilegij je i čast biti dio ovakvog kluba, posebno kada nam ovako dobro ide. Naravno da svaki igrač želi igrati više, nisam ni ja iznimka, na meni je kroz prilike koje dobivam, a to je sada svaku utakmicu, nametnuti se za još veću minutažu. Ipak sve to treba gledati kroz perspektivu da je ovo Napoli, da smo prvi na ljestvici, imamo jedan poraz u prvenstvu i mnogi tvrde da igramo jedan od najljepših nogometa u Europi. Ima puno utakmica do kraja sezone i uvjeren sam da ću igrati još više.

Nema sumnje, igrati i minutu u ovakvom Napoliju, koji te se ne želi odreći, jest velika stvar. Međutim, u kontekstu reprezentacije i borbe za odlazak na SP, traži se minutaža, što je nedvojbeno poručio i izbornik Dalić. Dakle, kratko i jasno, vidi li se Marko Rog u Rusiji?

- Kao što sam rekao na početku, ne volim biti previše u medijima, a posebno se ne volim 'gurati'. Ne znam što bih rekao… Možda bih to ovako sročio: mislim da se svi mogu složiti oko 10-15 igrača koji moraju ići u Rusiju, a za ostala mjesta je borba i oštra konkurencija. Moje mišljenje je da to što igram u Napoliju, vodećem klubu Italije koji igra moderan i itekako uspješan nogomet, ipak nešto znači. Naravno, izbornik je taj koji odlučuje i na njemu je da izabere igrače za koje misli da mogu napraviti najbolji rezultat. Kao i svima, odlazak na Svjetsko prvenstvo bio bi mi ostvarenje sna.

Je li razgovarao s izbornikom?

- Pričali smo i čujemo se povremeno. Mi smo Hrvatska, imamo puno odličnih igrača, konkurencija je jaka i jasno mi je koji su kriteriji za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Na meni je raditi, osjetio sam u razgovorima s izbornikom da imam njegovu podršku, sviđa mu se činjenica što imam iskustvo igranja na praktički svim ofenzivnim pozicijama i vjerujem da ću se na kraju naći na popisu za Rusiju - rekao je Marko Rog.

Cijeli intervju možete pročitati na poveznici u nastavku: MARKO ROG U VELIKOM INTERVJUU ZA SPORTSKE NOVOSTI Privilegij je biti dio Napolija, vjerujem da ću biti među putnicima za SP

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci