Vijesti / Sport

Hrvatski reprezentativac Tan Ruiwu novi je član Stolnoteniskog kluba 'Starr'

Hrvatski reprezentativac Tan Ruiwu novi je član Stolnoteniskog kluba 'Starr'

Nakon vrlo uspješne prošle sezone, Stolnoteniski klub 'Starr' Varaždin, u novu sezonu ući će s još većim ambicijama, i u natjecateljskom i u razvojnom segmentu. O tome su u ponedjeljak na konferenciji za novinare, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, govorili predsjednik STK 'Starr', Ronald Ređep, vrhunsko pojačanje kluba – hrvatski reprezentativac Tan Ruiwu te glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak.

Ređep je istaknuo da je sezona 2016/ 2017. iskorištena na najbolji mogući način, formiranjem dobre ekipe s dobrim sportskim duhom, a u suradnji s Gradom Varaždinom i Zajednicom koji podupiru programe kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uspjeli smo podići varaždinski stolni tenis i na domaćem i na međunarodnom planu. Bila je to najuspješnija klupska godina do sada. Igrali smo na četiri kolosijeka, domaću Superligu – Prvenstvo Hrvatske, Srednjoeuropsku Superligu, europski ETTU kup i Hrvatski kup. Bili smo drugi u Europi i u Hrvatskoj, gdje nam je naslov izmakao za par loptica - rekao je predsjednik STK 'Starr' i predstavio veliko pojačanje kluba.

- Dogovorili smo suradnju s moji kolegom iz reprezentacije, koji je bio i u kineskoj reprezentaciji. Zajedno smo igrali u zagrebačkom klubu 'Dr. Časl' i bili prvaci države. Ruiwu Tan je osvojio pet medalja za Hrvatsku, a osim igračkog dijela puno će značiti i u trenerskom dijelu sa svojim iskustvom, ali i u marketinškom dijelu da privučemo neke programe i projekte u Varaždin - dodao je Ređep.

Kinez s hrvatskom putovnicom istaknuo je da je u Varaždin došao na poziv sportskog prijatelja Ronalda Ređepa koji ga je zvao i prošle sezone, ali tada se nije mogao odazvati zbog drugih obaveza.

- Sad sam odlučio doći jer stolni tenis u Varaždinu napreduje i ja mogu pomoći u njegovom daljnjem razvoju - poručio je Tan Ruiwu.

Najavljujući ambicije u novoj sezoni, Ređep je naglasio da su prošlu sezonu igrali na četiri kolosijeka zbog promocije kluba i grada, kako bi lakše došli do sponzora.

- Odigrali smo 17 europskih i 25 utakmica u momčadskom dijelu, a organizirali smo 11 državnih prvenstava u 20 kategorija. Ove ćemo sezone probati pojačati rezultat i ići na naslov prvaka Hrvatske. Igrat ćemo i u Europi. Cilj je da u Varaždinu napravimo trening centar, da se mladi igrači zadrže u Varaždinu i okolici, a ima i interesa drugih da ovdje treniraju - rekao je Ređep te podsjetio da je u Varaždinu prije nekoliko godina pokrenut Regionalni stolnoteniski centar kao razvojni projekt HOO-a zbog puno dobrih mladih igrača o kojima se na taj način vodi briga.

Glavni tajnik Zajednice dodao je da veseli činjenica da je poznato ime hrvatskog i svjetskog stolnog tenisa postalo član STK 'Starr'.

- Sve će to puno značiti za razvoj stolnog tenisa u Varaždinu i kluba koji je Varaždin postavio na stolnotenisku kartu ne samo Europe, nego i svijeta - zaključio je Koščak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci