Vijesti / Sport

HRVATSKI KUP Hranilović: Još jedno teško gostovanje, ali idemo po pobjedu!

HRVATSKI KUP Hranilović: Još jedno teško gostovanje, ali idemo po pobjedu!

Novopečeni drugoligaš NK Varaždin prošle je sezone bio glavni favorit za osvajanje Županijskog kupa što je i potvrdio dosta laganim trijumfom.

Prošetali su se sve do polufinala, a redom su padali Čevo (0:10), Podravina (0:2), Plitvica (S) (0:5) i Drava (SĐ) (4:1). Nakon toga uslijedio je gradski derbi protiv navijačkog NK Varteksa - u prvoj su utakmici 'Bumbari' uspjeli izbjeći poraz u užarenoj atmosferi jalkovečke grbavice te su s rezultatom 1:1 imali razloga vjerovati u čudo. No, prevelika razlika u kvaliteti došla je do izražaja na terenu Slobode gdje je Varaždin u uzvratu odnio pobjedu s visokih 4:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U finalu je Varaždin igrao protiv neugodnog Nedeljanca. Nakon prve utakmice u Nedeljancu Varaždinci su imali dva pogotka prednosti (0:2) te su na domaćem terenu samo rutinski odradili posao (3:0) i s ukupnih 5:0 osvojili Županijski nogometni kup. Finalisti kupa osigurali su plasman u pretkolo Hrvatskog kupa te je ždrijeb Nedeljancu donio gostovanje u Unešić, dok će Varaždin put Iloka.

Varaždince će u Iloku ugostiti tamošnji županijski prvoligaš i finalist Kupa Fruškogorac. Očekivanja o ovoj utakmici, ali i mali komentar na utakmicu protiv Novigrada izrekao je Josip-Domagoj Hranilović, ovoljetna akvizicija Varaždina, dovedena iz redova osvajača 3.HNL, susjednog nam Međimurja

- Utakmica u Novigradu bila je teška kao što smo i očekivali. Domaćini su krenuli bolje u uvodnih 15 minuta, ali tada smo mi uspjeli uspostaviti ravnotežu u momčadi i zabiti prvi pogodak. Nažalost, u drugom poluvremenu nismo uspjeli prelomiti utakmicu kada je bilo potrebno te nas je stigla kazna u vidu primljenog pogotka. Nakon toga igralo se čvrsto do kraja, a utakmica je završila realnim rezultatom - podjelom bodova - kazo je Hranilović.

Poslije prvog kola 2. HNL  čeka ih još jedno daleko i neugodno gostovanje, u Iloku, gdje su papirnati favoriti u jednoj utakmici kupa protiv Fruškogorca.

- Time ulazimo u jak ritam utakmica subota - srijeda, ali idemo u Ilok s namjerom da pobijedimo i nadom kako ove godine možemo ostvariti što bolji plasman u Hrvatskom kupu i time pred varaždinsku publiku dovesti još jednog atraktivnog protivnika - bio je jasan Hranilović koji je u mlađim kategorijama nastupao za bivši Varteks

Utakmica prvog pretkola Hrvatskog nogometnog Kupa na rasporedu je 23. kolovoza s početkom u 16 sati.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci