Vijesti / Sport

Helena Dretar Karić dobitnica je državne nagrade za sport 'Franjo Bučar'!

Helena Dretar Karić dobitnica je državne nagrade za sport 'Franjo Bučar'!

U Središnjem državnom uredu za šport 16. siječnja na prigodnoj svečanosti podijeljene su državne nagrade za sport 'Franjo Bučar' za 2016. godinu, a među njima bila je i Varaždinka Helena Dretar Karić. Nagrada 'Franjo Bučar' najviše je priznanje koje naša država dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta.

Osim medalje i povelje, naša srebrna olimpijka Helena Dretar Karić, kao dobitnica godišnje nagrade, dobila je i 20 tisuća kuna neto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodijeljene su tri nagrade za životno djelo i dvanaest godišnjih nagrada.

Čestitajući nagrađenima Krešimir Šamija naglasio je kako se nagrada dodjeljuje na spomen Franje Bučara koji je svojim životnim djelom dao osnovne odrednice razvoja i sustava hrvatskoga sporta te dodao kako ne treba posebno naglašavati koja je uloga sporta u Republici Hrvatskoj.

Također je naglasio kako je u svijetu Republika Hrvatska prepoznata po iznimnim uspjesima hrvatskih sportaša. Posebno je zahvalio predsjedniku i članovima Odbora na profesionalno odrađenom poslu.

U ime nagrađenih zahvalio je dobitnik nagrade za životno djelo, gospodin Luciano Sušanj.

Odlukom Odbora Državnu nagradu 'Franjo Bučar' za životno djelo primili su: dr. Ivo Vidović (posmrtno), Jelica Pavličić Štefančić, Luciano Sušanj.

Godišnjom nagradom za 2016. nagrađeni su: Helena Dretar Karić, Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Anđela Mužinić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci