Vijesti / Sport

GRK Varaždin primio vrijedno sponzorstvo, ovog četvrtka igraju protiv Dubrave

GRK Varaždin primio vrijedno sponzorstvo, ovog četvrtka igraju protiv Dubrave

Gradski rukometni klub 'Varaždin 1930' u ovoj sezoni igrat će u dresovima 'Zeus' koji je klubu osigurao novi sponzor, mađarska tvrtka 'Sport36', najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani 'Varaždin'. Osim o novom sponzoru, bilo je riječi i predstojećoj premijerligaškoj utakmici Varaždina s Dubravom.

Dopredsjednik kluba, Romano Puček, uvodno je naglasio da je mađarska tvrtka prepoznala varaždinski klub, njegovu kvalitetu, nastup u hrvatskoj Premijer ligi te rad klupske Rukometne akademije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razloge suradnje s varaždinskim klubom, kao prvim hrvatskim sportskim kolektivom, pojasnio je vlasnik tvrtke, Tamas Bodis.

- Zadovoljni smo što smo uspjeli naći jednu od najpoznatijih sportskih ekipa u Hrvatskoj, s velikom sportskom tradicijom. 'Sport36' je najveći distributer marke 'Zeus' u srednjoj Europi. U Mađarskoj smo uspjeli, htjeli bi to ostvariti i u Hrvatskoj. Nadamo se jačanju suradnje u Varaždinu, gradu koji ima dobre klubove. Naše poslovno razmišljanje je regionalno, iznad granica država, i tu smo kao centar prepoznali Varaždin - rekao je Bodis.

Vrijednost sponzorstva je na razini 15.000 eura godišnje, a opremu marke 'Zeus' nosit će sve selekcije GRK 'Varaždin 1930'.

Puček je istaknuo da će GRK 'Varaždin 1930', klub s najviše uzrasnih selekcija u hrvatskom rukometu nakon PPD 'Zagreba', opravdati povjerenje novog sponzora.

- Naše selekcije sudjeluju u deset natjecanja. Imamo više od stotinu klinaca u Rukometnoj akademiji. Organizacija kluba je na visokoj razini. Izuzetan je potencijal prve momčadi, s mladim reprezentativcima i prosjekom od 22 godine. U budućnosti to znači 'napad' na SEHA ligu. Hoće li to biti iduće ili za dvije godine, vidjet ćemo. Imamo trenera i ekipu koji to mogu napraviti - kazao je dopredsjednik kluba dodavši da za ostvarivanje klupskih ciljeva imaju punu podršku Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Odličnu suradnju s GRK 'Varaždin 1930' potvrdio je glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak.

- Lijepo je biti na presicima o sponzorstvu, nije bilo puno takvih slučajeva. Ovo je nešto čega bi u budućnosti trebalo biti sve više. GRK Varaždin je vrhunska ekipa, u vrhu hrvatskog rukometa godinama, uskoro i s ispunjenjem sna o ulasku u SEHA ligu. Zajednica će pomoći od infrastrukturno i financijski koliko god može, kao i ostale varaždinske klubove - rekao je.

Trener prve momčadi Željko Čagalj i igrač Vili Zobec najavili su utakmicu 4. kola Premijer lige protiv Dubrave.

- Pokazuje se od početka sezone da je liga izuzetno izjednačena. Kad ekipa ima svoj dan može pobijediti bilo koga, kada se opusti završava s porazom. Nema ekipe bez izgubljene utakmice u prva 3-4 kola. Nama dolazi dobra ekipa Dubrave, sa sličnim igračkim kadrom kao Varaždin, popunjena mladim igračima iz reprezentativnih kategorija, prepuna talenta, koji su pokazali i u prošloj i u ovoj sezoni. Mislim da je Varaždin na svom terenu ipak favorit i tako se moramo postaviti. Ako energiju s treninga prenesemo na teren sutra možemo očekivati pobjedu - najavio je Čagalj te dodao da su svi zdravi i da će utakmicu početi najbolji sastav,

Vili Zobec je podsjetio da je Dubrava prošli tjedan u 2. pretkolu EHF kupa izbacila mađarski Csurgoi nakon što je u prvoj utakmici poražena s devet razlike.

- Čestitam Dubravi na uspjehu. Igraju brz i atraktivan rukomet. Ali sve osim naše pobjede u ovoj dvorani bio bi neuspjeh. Varaždin je odlična, mlada ekipa i pozivam navijače na odličnu rukometnu predstavu - poručio je Zobec.

Utakmica Varaždin 1930 – Dubrava igrat će se u četvrtak, 19. listopada, u varaždinskoj Areni, s početkom u 18 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci