Vijesti / Sport

GEMIŠT I SPORT Prijavite se na prvu 'Opaku utrku', no samo ako ste 'baždareni'!

GEMIŠT I SPORT Prijavite se na prvu 'Opaku utrku', no samo ako ste 'baždareni'!

Bolje vmreti od litre nek od kapi! Moto je to kojim su vodili organizatori 1. Opake utrke. Riječ je o jedinstvenoj utrci za koju bez zadrške možemo reći da nije za svakoga.

Osim samog trčanja, za Opaku utrku, koja će se održati 19. kolovoza, važna je izdržljivost u još jednoj disciplini, pijenju gemišta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, osim nešto više od dva kilometra utrke, svi sudionici morat će popiti sveukupno dvije litre gemišta prije no stignu do cilja.

- S obzirom na interes kroz usmene priče, rodila se i ideja o ovoj 'opakoj' utrci. Možda za neke i nije baš za 'pohvaliti', ali s obzirom da se već 5 godina družimo na Čevu, gdje smo zaista prošli 'sito i rešeto', a da nekim znatiželjnicima udovoljimo i na ovaj način prišlo se organizaciji ove neobične utrke. Prije svega, treba napomenuti da ovo nije klasična utrka nego ipak malo 'opasnija i opaka' te trebate dobro razmisliti prije nego se prijavite i nastupite. Najvažnije je znati da nastupate na VLASTITU ODGOVORNOST - riječi su organizatora utrke.

Rigorozni suci

Trči se od ugostiteljskog objekta City u Završju pa do križa pri Ivičinoj kućici na vrhu Čeva. Staza će biti označena. Bit utrke je da se od starta do cilja mora popiti dvije litre gemišta, raspoređeno kroz 4 stanice.

- Mjerenje vremena se zaustavlja tek kad se i 'zadnja kap' popije na cilju. Okrepna stanica se 'napušta' tek kad se popije ukupna količina od 1/2 litre. Molimo za fer i korektnost jer bi u suprotnom moglo biti i diskvalifikacija od strane 'rigoroznih' sudaca. Kotizacija za ovu utrku iznosi 50 kn jer će svi natjecatelji u 'startnom paketu' osim 'litara gemišta' dobiti zakusku na cilju te jedinstvenu majicu s natpisom ('Bolje vmreti od litre nek od kapi') - objašnjavaju organizatori.

Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika, a potom 'opako drugo poluvrijeme'.

Prijaviti se možete (na poveznici z nastavku - 1. Opaka utrka) do 12. kolovoza, a kontakt je Ivica Slunjski (099/313-9392).

Tko preživi, pričat će.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci