Vijesti / Sport

FOTO Održano natjecanje Lino višebojac, mališane razveselili Dalić i Milihram

FOTO Održano natjecanje Lino višebojac, mališane razveselili Dalić i Milihram

Danas, 16. studenog, se u Sportskoj dvorani Graberje održala tradicionalna sportska priredba Lino višebojac.

Radi se o višegodišnjem projektu u sklopu Sportskih novosti i Podravke koji su ove godine odabrali IV. osnovnu školu da predstavlja Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aktivnosti su vezane za psihofizičko zdravlje djece, a priredba se sastojala od sportskih aktivnosti i kraćeg literarnog programa.

Glavni urednik Sportskih novosti, Mario Zorko, rekao nam je kako se uvijek trude da na ovakvim događanjima s djecom budu prisutna i neka velika imena pa su stoga ove godine doveli Emila Milihrama, juniorskog svjetskog i europskog prvaka te seniorskog pobjednika Svjetskog kupa na divljim vodama u klasičnom spustu u kanuu. Djecu je posebno oduševio i dolazak Zlatka Dalića aktualnog izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije.

- Svake godine predstavnik je jedna osnovna škola iz neke županije, a ove je godine domaćin varaždinska Četvrta osnovna škola. Uvijek nam je posebno zadovoljstvo i čast što u ovom gradu postoji zanimanje za takvu vrstu priredbe koja potiče mlade da se bave sportom u njima najdražim disciplinama, kao što je nogomet, rukomet, košarka, odnosno sve ono što u toj dobi djeca najviše vole - izjavio je Zorko.

Ravnateljica IV. osnovne škole, Jasmina Dvorski, naglasila je koliko je bitno psihofizičko zdravlje djece.

- Naša škola puno ulaže u zdravlje djece jer je opće poznato kako psihofizičko zdravlje i kognitivna spremnost utječu na učenje. U školi imamo univerzalnu sportsku školu, sportski klub i planinarsku sekciju tako da brinemo da se djeca kreću, a ne da su samo pred računalom i u učionici. Ovakvi događaji nam pomognu da osjetimo navijačku atmosferu te da pokažemo da smo jedna časna i kulturna, a opet vesela varaždinska osnovna škola - zaključila je Dvorski.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci