Vijesti / Sport

FOTO Prijem za prvake: Upoznajte budućnost varaždinske atletike i košarke!

FOTO Prijem za prvake: Upoznajte budućnost varaždinske atletike i košarke!

Varaždinska Gradska vijećnica i danas je bila prepuna mladih sportaša za koje još ne postoji bitna razlika između zabave i sporta! Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok primio je dječake Košarkaškog kluba Vindija, koji su osvojili naslov državnih prvaka na prvenstvu Hrvatske do deset godina održanom u Pazinu, i atletičare Atletskog kluba Sloboda, koji su na Prvenstvu Hrvatske u višebojima osvojili čak tri prva mjesta!

- Varaždinska atletika oduvijek je bila vrhunska i uvijek smo bili u hrvatskom vrhu. Odlično je za nas da imamo ovakve sportaše, a posebice veseli što je riječ o višeboju - komplimentirao je Čehok atletičarima Klari Košćak, Marku Kušteru i Jani Košćak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ništa manje pohvala nije sjelo ni na račun mladih košarkaša.

- Mi Zagorci smo premali za igrati košarku, no vi ste svejedno uspjeli biti prvaci Hrvatske. Nadam se da je ovo najava vraćanja košarke u Varaždin i da ćemo u budućnosti imati vrhunski prvoligaški klub u Varaždinu, ali u kojem će igrati naša omladina, a ne kupljeni igrači - dodao je Čehok.

S njegovim rezoniranjem složio se i predsjednik Košarkaškog kluba Vindija Dušan Todorović te je istaknuo kako su oni odlučili krenuti težim putem, odgojem mladih košarkaša, jer druga puta za uspjeh u sportu nema.

Problem trenutno stvara manjak prostora za brojne generacije varaždinskih košarkaša, istaknuo je trener košarkaških prvaka Matija Ciglar, no to bi trebala riješiti izgradnja dvorane kod 6. osnovne škole u Varaždinu.

- Vjerovali smo da smo dobri i da bi mogli ostvariti dobre rezultate. Naši klinci pokazali su jedan izrazit ekipni duh i zbog toga smo i pobijedili - istaknuo je Ciglar te dodao kako su protivnici ostali malo iznenađeni kvalitetom igre i zajedništvom.

Klara Košćak, koja je osim prvog mjesta na Prvenstvu Hrvatske u višebojima srušila i rekord Hrvatske u kadetskoj kategoriji, ukazala je na važnost višeboja.

- Moram vježbati sve discipline i u svim disciplinama biti najbolja što mogu - istaknula je Klara.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci