Vijesti / Sport

POST FESTUM Navijači Varteksa i Hajduka navijanjem poslali poruku HNS-u

POST FESTUM Navijači Varteksa i Hajduka navijanjem poslali poruku HNS-u

Da je u sve podjeljenijem društvu moguća iznimka dokazali su jučer navijački klubovi Hajduka i Varteksa odigravanjem prijateljske utakmice čiji je cilj bila zahvala Varaždincima za potporu nakon neodigranog derbija u Zagrebu.

Prije same utakmice navijači Torcide osobnim donacijama i učlanjivanjem u klub pomogli su prijateljima iz Varaždina te tako dodatno učvrstili dobre odnose nekadašnjih rivala iz prve lige.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na daleki Split, Poljud je pohodio i veliki broj Varteksovih navijača koji su tako zajedno sa Splićanima poslali jasnu i glasnu poruku da glavni problem našeg nogometa nisu tribine, već klijentelistički HNS koji sustavno uništava hrvatski nogomet dugi niz godina. Rezultat je u ovoj priči manje bitan, no činjenica da su splitske kladionice uvrstile u ponudu nedjeljni prijateljski susret govori dovoljno o važnosti ove utakmice.

Navijanje i druženje prošlo je bez ikakvih incidenata i u revijalnome tonu pa ne sumnjamo da će se prijateljski odnos između sjevera i juga nastaviti i u nadolazećim godinama.

Drugim klubovima ovo neka bude podsjetnik da se nogomet igra radi navijača, pa je stoga vrlo važno djelovati pošteno i transparentno kako bi i same utakmice imale takvu konotaciju. Svijet ostaje na mladima, a poruka koju im trenutno šaljemo u većini sportova nije nimalo zdrava i poticajna za njihov budući razvoj.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci