Vijesti / Sport

FOTO Makedonci vodili pet razlike pa izgubili od Čeha u triler završnici!

FOTO Makedonci vodili pet razlike pa izgubili od Čeha u triler završnici!

U fantastičnoj triler završnici, češki vratara Tomas Mrkva obranio je sedmerac Manaskovu i nakon velikog preokreta donio Češkoj pobjedu.

I za Makedonce i Čehe ovo je utakmica bila od velikog značaja. Poraženi u utakmici više nije imao niti teoretskih šansi za prolaz, uoči posljednjeg dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Makedonci su imali 'domaćinsku' atmosferu radi njihovih brojnih (i bučnih) navijača, ali psihološki su bili u knock-downu, nakon teškog poraza od Španjolske, ali i ozljede kapetana Kirila Lazarova.

Sve to nije se osjetilo na početku utakmicu protiv Češke, jednog od najvećih iznenađenja turnira, koja je u 'šahu' držala i europske prvake Nijemce, ali na kraju ipak bila poražena. Makedonija ja povela 4:1, a u 12. minuti u igru ulazi i Kiril Lazarov, šepajući, no izvodi i pogađa za četiri gola prednosti – 6:2.

Prednost od četiri gola su održavali do predkraj prvog dijela, kada Česi ipak uspijevaju smanjiti te se na odmor ide s dva goal prednosti. Čehe je u igru držao uglavnom Pavel Horak, koji je u prvom dijelu postigao četiri gola.

U nastavak bolje kreću ponovno Makedonci, a uz podršku s tribina, stižu u 39. minuti i do pet golova prednosti, kadao odlični Filip Talevski svojim petim golom podiže na 17:12. Česti se uspjevaju ipak približiti Makedoncima, stigavši na samo dva razlike u 49. minuti.

Mrkva brani nekoliko lopti, Česi se polako primiču, a šest minuta prije kraja, Hrstka iz sedmerca pogađa za izjednačenje i stišava brojne makedonske navijače. Nevjerojatan gol postiže Manaskov za vodstvo 23:22, nakon obrane Mrkve i odbijanca u padu, ali Kasparek na drugoj strani odmah izjednačava 'bombom' izvana. 

Odlični Mrkva potom brani penal Lazarovu, a Česi po prvi puta na utakmici prelaze u vodstvo u 57. minuti – 23:24, sve s čovjekom manje na terenu. Mirkulovski poravnava rezultat dvije minute prije kraja. Pravi triler na kraju! Mladi Kasparek preuzima odgovornost i dovodi Čehe u vodstvo. 

Posljednji napada na utakmici Makedonci ne koriste, a petnaestak sekundi prije kraja Česi imaju loptu i zovu time-out. Posljedni napad Slachta pogađa stativu, Makedonci su jurnuli u napad i Manaskov je izborio penal u posljednjoj sekundi. 

Na kraju na liniju sedmerca staje Manaskov, a Tomas Mrkva brani sedmerac i postaje junak utakmice. Česi su tako stigli do nove vrijedne pobjede – 25:24.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci