Vijesti / Sport

FINALE Varaždinski STK Starr sutra u Areni kreće po naslov protiv Libertasa

FINALE Varaždinski STK Starr sutra u Areni kreće po naslov protiv Libertasa

STK Starr kreće sutra u borbu za naslov prvaka protiv Libertas Marincolora. Prvi susret finala HEP Superlige igrat će se u varaždinskoj Areni, uzvrat u Dubrovniku, a eventualna majstorica također u Dubrovniku.

Protivnik STK Starra iz Varaždina je dubrovački klub Libertas Marinkolor, popularno Pitura, a repriza je to lanjskog finala. Tada je Varaždin slavio u prvom susretu, rezultatom 4:3, ali je poražen u druga dva, s identičnih 4:3. Dakle, naslov je 'tijesno da tiješnje ne može' otišao u Dubrovnik. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine Starr u novom pokušaju, a nažalost bez 'prvog reketa' Tana Ruiwua, naturaliziranog Kineza, osvajača medalja za Hrvatsku. Radi bolesti Tan ostaje u Kini, i neće se vratiti u Hrvatsku. Trebao bi spreman biti, iako i on ima problema s virozom, Zeng Jia. Uz njega, i trojica 'domaćih' dečki, Ronald Ređep, Nikola Horvat i Leon Šantek. 

- Uloga laganog favorita, radi naših kadrovskih problema, ipak pripada Dubrovčanima. Ipak, borit ćemo se, vjerujem da možemo, imamo kvalitetnu ekipu, i spremni smo za borbu - istaknuo je 'alfa i omega' varaždinskog kluba, Ronald Ređep.

Susret je najavio i trener Starra, iskusni Nijemad Matthias Landfried.

Još uvijek pamtimo lanjski ogled, u kojem je sve bilo tako neizvjesno, najneizvjesnije što može biti. Oni su u istom igračkom kadru kao i lani, mi nažalost bez Tana, ali i dalje imamo svoje adute. Voljeli bi pobjediti u prvom susretu kod kuće, jer nas u Dubrovniku očekuje 'vatrena' atmosfera, koju će trebati izdržati - istaknuo je Landfried.

Za Piture igraju Tomislav Japec, nekad i sam član Starra, a uz njega tu su i braća Ivan i Neven Juzbašić. U prvenstvu su 'pingićari' dvaput slavili, rezultatom 4:0 i 4:1, ali vrijedi napomenuti da je te utakmice Starr igrau u isključivo domaćem sastavu, bez Kineza, koji bi trebali donijeti prevagu. Varaždinci su u polufinalu slabili protiv STK Pule, s 4:0 i 4:1, a od stranaca je igrao Zeng.

Susret finala HEP Superlige u stolnom tenisu na rasporedu je u utorak 17. travnja 2018. u 17 sati u varaždinskoj dvorani Arena, a kako je to izgledalo lani, pogledajte u video snimci.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci