Vijesti / Sport

Festival odbojke u Belici: Završile lige mlađih uzrasta Varaždin - Međimurje

Festival odbojke u Belici: Završile lige mlađih uzrasta Varaždin - Međimurje

ŽOK Kaštel iz Pribislavca, obilježavajući 21. godišnjicu postojanja, bio je domaćin završnih trunira liga mlađih uzrasnih kategorija Varaždin – Čakovec.

U sportskoj dvorani OŠ Belica bilo je kao u košnici. Na dva terena, u gotovo cjelodnevnom programu, odigrano je 14 utakmica male odbojke, 6 mini odbojke, 4 mlađih kadetkinja, 2 utakmice u super mini odbojci i nakon toga 4 revijalne utakmice ekipa sastavljene od rekreativaca prijatelja kluba i njihovih sponzora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ništa manja gužva nije bila niti u gledalištu. Na tribinama su bili brojni navijači, uglavnom roditelji mladih odbojkašica koji su ih glasnim navijanjem bodrili i podržavali u njihovim nastupima. Odlični domaćini pobrinuli su se da ugostiteljskom ponudom omoguće svima lakše provesti ovu sportsku nedjelju.

Početak ove manifestacije bio je 6. trunir Lige male odbojke Varaždin – Međimurje. Najmlađe kadetkinje ŽOK Lepoglave povele su od prvog turnira i prvu poziciju zadržale do kraja lige. U 20 utakmica 17 puta su pobjedile, samo 3 puta izgubile i sa 40 bodova ispred OK Kitro Varaždina sa 34 i OK Plavi iz Peklenice sa 33 bodova postale prvi pobjednik prve Lige male odbojke.

Ovaj mladi odbojkaški klub imao je ekipe u svim ligama mlađih uzrasta, čime je odmah pokazao da je 'uhvatio korjene', iskazao se u organizaciji i brzo se pozicionirao u sportskoj familiji Grada Lepoglave.

Ekipa OK Plavi iz Peklenice pružila je najljepšu igru i imala je šansu biti druga, ali poraz od Ivanca i pobjeda OK Kitro Varaždin od 3:0 nad Ludbregom Varaždinkama je donijela bod više i 2. mjesto.

Trećim turnirom završila je Lige mini odbojke. OK Kitro Varaždin sa tri pobjede na ovom turniru ili ukupno sa 11 pobjeda i svega jednim porazom osvojio je 1. mjesto ispred ŽOK Ivanec na 2. i ŽOK Kaštel na 3. mjestu.

Trima prvoplasiranim ekipama liga mini i male odbojke uručene su medalje i pehari. To su obavili Danijela Prprović nova predsjednica i Renato Frančić novi tajnik ŽOK-a Kaštel. Također, igračicama druge ekipe ŽOK Kaštel podijeljene su medalje i uručen pehar za osvojenoi drugo mjesto u III. NOLC, skupina Sjever.

U daljnjem programu odigran je turnir Lige mlađih kadetkinja Varaždin – Mađimurje za plasman od 5. do 9. mjesta. Nažalost ekipa OK Štrigove nije došla, tako da je odigran turnir ostale 4 ekipe.

Tom dijelu lige pridružen je ŽOK Ludbreg. Ludbrežake zbog problema vođenja i treniranja nisu od početka uzele učešće u ligi. Međutim, kako je cilj svim ekipama i klubovima pružiti šansu da igraju i nastupaju, svi su prihvatili njihovo pridruživanje, što su one sa dvije pobjede (Kaštel II i Vinica) u potpunosti opravdale.

Ovi nastupi i pobjede omogućavaju ŽOK Ludbreg da se prestroji i lakše prebrodi smjenu generacija.

Naime ŽOK Ludbreg nastao je prerastanjem rekrecijske ekipe, ugravnom nastavnica i profesorica OŠ Ludbreg u odbojkaški klub. One su inicirale osnivanje kluba i kroz tri sezone osigurale 'natjecateljski' život klubu uključivši se u III. NOLC, Skupina Sjever.

Odmah se je krenulo u rad sa mlađim uzrasnim kategorijama osiguravajući na taj način kontinuitet u radu i natjecanju. Spomenuti nastup mlađih kadetkinja pokazao je da će ŽOK Ludbreg te probleme lako prebroditi. Garancija tome je i brojna ekipa male odbojke. Igračice koje će prestati sa aktivnim igranjem, obzirom da rade u školi, bit će dalje spona sa klubom u smislu regrutiranja djevojčica za bavljenje odbojkom.

Osim odigravanja III. NOLC, Sjever na području Varaždinske i Međimurske županije, osnivanje još tri lige mlađih uzrasnik kategorija (mini, mala, mlađekadetska) dalo je snažan uzmah i poticaj razvoju ženske odbojke na sjeveru Hrvatske.

Očekuje se da u tim ligama učešče uzmu i ostali klubovi (Centrometal, Vinica, Totovec, Štrigova).

Osnivanje kluba i uključivane u natjecanje sa ekipom kadetskog uzrasta, bez da se radi sa mlađim uzrasnim kategorijama, nije garancija njegovog dužeg trajanja.

Osim toga te lige mogu biti poticaj drugim općinama i gradovima da osnuju klubove i natjecanja započnu u ligama najmlađih kategorija. Relativno skromna sredstva potrebna za opremanje ekipa i troškove natjecanja mogu također tome doprinositi. Zadatak je oba županijska odbojkaška saveza da u tome pomognu i doprinesu.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci