Vijesti / Sport

EURO Makedonci zakazali pred premijerom i navijačima i ostali bez Lazarova

EURO Makedonci zakazali pred premijerom i navijačima i ostali bez Lazarova

Unatoč invaziji Makedonaca na Varaždin, kojih je u Areni bilo gotovo dvije tisuće, Makedonci nisu uspjeli napraviti još jedno iznenađenje te su poraženi od Španjolske u prvoj utakmici u Areni Varaždin.

Atmosfera i pjesma se zahuktala već i podosta prije utakmice, već po izlasku igrača Raula Gonzaleza počele su ovacije u žuto-crvenom dijelu tribine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovu utakmicu došao je pogledati i makedonski premijer Zoran Zaev. No, niti oni niti brojni makedonski navijači, nisu imali vidjeti bogzna što.

Već na početku, vodstvo Španjolske 3:0, potom i 6:1, a kod rezulata 8:5, Španjolci serijom 7:0 rješavaju pitanje pobjednika, već i prije poluvremena, koje je završilo 15:6 za 'furiju'.

Mora se priznati da su od 10. minute ostali bez kapetana, lidera i najboljeg igrača (u povijesti) Kirila Lazarova, koji je napustio igru radi ozljede zadnje lože. Prema prvim informacijama, upitni su čak i njegovi daljnji nastupi na Euru.

Odlično je prvo poluvrijeme branio Ristovski, koji je spriječio da prednost Španolaca ne bude i veća na odmoru. Stoilov, Manaskov i ekipa su se trudili, ali bez 'Kire Velikog'.

Španjolska je odradila 'laganu' utakmicu, kao i protiv Španjolske. Nemilice koristeći sve pogreške Makedonaca, pretvarajući ih u lagane pogotke.

U listu strijelaca upisalo se čak 12 igrača, uključujući i vratara Pereza.

Konačan rezultat bio 22:31 za Španjolsku, a Makedoniju čekaju još dvije utakmice za popravak dojma, i plasmana.

Prvo u utorak protiv Češke, a potom zadnjeg dana protiv Danske, no za šanse za prolaz morat će tražiti pobjede u oba susreta.

Španjolska sada ima četiri boda, a čeka ih ogled sa demoraliziranim Slovencima te posljednjeg dana s Njemačkom. Sve je još uvijek otvoreno, iako najveće šanse za prolaz imaju Španjolska i Danska.


 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci