Vijesti / Sport

Enes Garibović pobjednik je turnira 'Super eight', osvojio je 3.000 eura!

Enes Garibović pobjednik je turnira 'Super eight', osvojio je 3.000 eura!

Mlađeseniorski prvak Europe, Varaždinac Enes Garibović (21), pobjednik je ovogodišnjeg izdanja 'Super Eight' turnira održanog u dvorani Trnsko u Zagrebu i osvajač prve nagrade u visini od 3000 eura.

Prošlogodišnji finalist u završnoj je borbi večeri sa 4:0 pobijedio Turčina Yagcija kojem je pak pripalo 1500 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Enes je svojim nastupom zadivio ne samo nazočnu publiku i kolege iz reprezentacije, nego i vlastita oca koji ga je vodio kroz borbe.

Tata na rubu suza

Tata Esad hrvatski je karataški izbornik, a nakon sinove pobjede na ovom uglednom turniru bio je na rubu suza.

- Sve što sam mu rekao nakon osvajanja turnira bilo je da sam mu se zahvalio što mi je priuštio takvo zadovoljstvo. O karateu uopće nismo pričali.

Što je to što je Enesa učinilo pobjednikom 22. izdanja turnira u kojem karataši odmjeravaju snage u apsolutnoj kategoriji, neovisno o težini, što je romantičarski štih jer toga na velikim natjecanjima odavno više nema?

- Enes je sve ove borbe odradio jako zrelo, a puno je utjecaja imala naša europska momčadska bronca. Od tri naša borca, dvojica su završila na postolju, Enes kao prvi, a Martinac kao treći.

Borba cimera

U borbi za treće mjesto odnosno za 500 eura sučelili su se klupski kolege, i cimeri iz studentskog doma, Ivan Martinac i lanjski pobjednik Anđelo Kvesić.

Slavio je negdašnji kadetski prvak Europe Martinac (1:0), borac koji je u turnir upao kao pričuva i koji je nastupao pod blokadom jer ga je večer prije 'uštekao' vrat.

- Iako mogu biti zadovoljan sa svojim nastupom, ja ipak žalim što nisam ušao u finale. No, o tome je presudila moja borba s Garibovićem koja je završila 1:1 no on je bio taj koji je prvi poentirao što po najnovijim karataškim pravilima znači da je on i pobijedio.

Martinčev cimer Anđelo Kvesić na turnir je došao izravno iz vojarne u Požegi, gdje je prošao 12-dnevnu vojnu obuku, pa naš ponajbolji karataš za ovakav nastup nije bio dovoljlno spreman.

Tehnika i taktika

Da bi ga utješio, trećeplasirani Martinac je obećao.

- Nakon što sam baš protiv njega zaradio 500 eura, Anđela ću svakako počastiti. Ipak smo mi cimeri i klupski kolege.

Osim oca, Gariboviću je savjetima pomagao i bivši svjetski prvak Danil Domdjoni, kod kojeg ovaj Varaždinac trenira kao student zagrebačkog FER-a.

- Oduševilo me to koliko ti dečki iz naše brončane reprezentacije brzo sazrijevaju. Oni ako izgube od nekoga već su za mjesec dva u stanju pobijediti tog istog protivnika. Tako se zbilo i sa Enesom koji je na turniru Premier lige u Dubaiju glatko izgubio od Yagcija, da bi za mjesec i pol dana kasnije uvjerljivo pobijedio u finalu ovog turnira. Za ovaj dvoboj dogovorili smo drugačiju taktiku i Enes je Yagcija pobijedio zapravo njegovim oružjem. Zapravo, u ovom slučaju uopće nisu bile dominantne tehnike, nego taktika koju je Enes jako dobro sproveo - ispričao je Esad Garibović.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci