Vijesti / Sport

Enes Garibović po šesti put postao prvak Hrvatske u karateu!

Enes Garibović po šesti put postao prvak Hrvatske u karateu!

Jučer je u Zagrebu Enes Garibović osvojio šesti naslov prvaka Hrvatske u karateu! Ta, već druga titula ove godine, osvojena je na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore, a njemu je pripala titula u kategoriji mlađih seniora.

- Osjećaj nakon titule prvaka Hrvatske je odličan, velika je čast biti najbolji u svojoj zemlji - kazao je Enes Garibović, komentirajući posljednju osvojenu titulu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Elma Garibović osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske!

Kvalitetan rad urodio je plodom, tako da je iza Enes pozamašan broj titula.

- Ovo mi je ukupno šesti naslov prvaka Hrvatske u svojoj karijeri (jedan naslov prvaka u katama, pet naslova prvaka Hrvatske u borbama), a u ovoj godini drugi naslov. Ove godine sam i seniorski (osvojen u ožujku 2016.) i mlađe seniorski (U21) prvak Hrvatske.

Teška konkurencija

Put do jučerašnjeg naslova bio je kroz četiri meča. Prvi meč sam pobijedio je 6:1, drugi meč 8:0, polufinale 1:0, a u finalu 2:0.

- Svoje jučerašnje protivnike poznajem, riječ je o odličnim, kvalitetnim borcima koji se već dugi niz godina natječu, neki od njih su moji kolege iz reprezentacije, tako da put do naslova nije nimalo bio lagan.

Inače, u ovoj kategoriji, mlađi seniori (18 - 21 godina ) do 84 kilograma, drži 1. mjesto na Svjetskoj rang listi u 2016. godini s osvojenih 1273.5 boda. Bodovi se skupljaju kroz međunarodne turnire te europska i svjetska prvenstva.

- Da bi se sve to postiglo, naravno kao i u svakom sportu, potreban je veliki rad, odricanja i disciplina. Isto tako za sve ove uspjehe ponajviše je zaslužan moj klub Karate klub Varaždin i glavni trener Esad Garibović, koji je odmalena sa mnom, a isto tako treneri u Zagrebu, Danil Domdjoni i Stjepan Čelan kod kojih treniram i koji mi nesebično s treninzima pomažu u ostvarivanju rezultata.

Nakon ovog Prvenstva Hrvatske, slijede mi Balkansko Prvenstvo u Sarajevu sljedećeg vikenda, te sredinom veljače 2017. Europsko Prvenstvo koje će se održati u Sofiji, Bugarska.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci