Vijesti / Sport

Enes Garibović otputovao u Jakartu na Svjetsko prvenstvo u karateu

Enes Garibović otputovao u Jakartu na Svjetsko prvenstvo u karateu

Član Karate kluba 'Varaždin' i hrvatski reprezentativac, Enes Garibović, danas, u nedjelju, putuje u Jakaratu gdje se održava Svjetsko prvenstvo u karateu. Prije puta, na konferenciji za novinare u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, Enes je najavio očekivanja na samom Prvenstvu.

Ističe da su očekivanja svakog sportaša,koji ide na Prvenstvo, osvajanje trona odnosno jedne od medalja. No, najbitnije je da se pokaže u što boljem svjetlu i da jednostavno uživa u mečevima i atmosferi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To je jedinstven prilika koja se pruža sportašu. Cilj je biti najbolji što možeš i dati sve od sebe. Kada date sve od sebe onda ni medalja nije daleko – izjavio je mlađi Garibović.

Što se tiče forme, Enes je i više nego zadovoljan budući se u posljednjih šest mjeseci radilo izuzetno naporno, a intenzitet treninga je bio jedan ili čak dva dnevno.

-Fizički se osjećam spremno, no dosta je bitna 'glava' i psihološko stanje dan prije i na sam dan natjecanja. Važno je biti opušten i uživati u mečevima i to je ključ rezultata i uspjeha – rekao je prije puta za Jakartu jedna od ponajboljih sportaša Grada Varaždina.

Zajedno s Enesom put Jakarte ide i njegov otac, trener i izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije, Esad Garibović. Istaknuo je da kao izbornik ima pravo očekivati medalju, ali da uz sve okolnosti koje sport nosi sa sobom i ako neće biti medalje, zadovoljstva neće manjkati. Naglasio je da je ovo tek početak velike sportske karijere za Enesa. Inače, Enes uz već sada istaknutu sportsku karijeru ima i akademsku karijeru budući je uspješan student II. godine FER-a.

Esad je za kraj naglasio da je i njemu i Enesu čast predstavljati Varaždinu i Hrvatsku u dalekoj Indoneziji. Ujedno se zahvalio i Gradu Varaždinu i Zajednici športskih udruga na pomoći što se tiče priprema i putovanja u Jakartu. Sretan put i puno sportske sreće Enesu je, u ime Zajednice, zaželio glavni tajnik Patrik Koščak.

Zaključio je da će Zajednica i dalje, kao i dosada, napraviti sve što je u njenoj moći da pomogne u sportskom radu uspješne sportaše poput Enesa Garibovića te klubove koje među svojim članovima 'odgajaju' tako uspješne sportaše.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci