Vijesti / Sport

Enes Garibović: Ogromna je čast biti prvi na svijetu, ali i odgovornost

Enes Garibović: Ogromna je čast biti prvi na svijetu, ali i odgovornost

Varaždinski karatist Enes Garibović trenutno drži prvo mjesto na službenoj rang listi Svjetske karate federacije u kategoriji U21 do 84 kilograma.

- Bio sam ugodno iznenađen kad sam vidio da trenutno držim prvo mjesto na ranglisti Svjetske karate federacije u svojoj kategoriji. To je za mene ogromna čast, a i neki oblik odgovornosti jer, naravno, moram daljnjim rezultatima opravdati tu poziciju - rekao je Enes Garibović kojem već ovaj vikend u Čakovcu slijedi Međimurje Open 2015, jak međunarodni turnir na koji dolaze cijele reprezentacije Mađarske, Slovenije i BiH-a, kojima je taj turnir ujedno i jedan od izbornih za plasman na Svjetsko prvenstvo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Garibović je krajem ožujka bio na trećem mjestu iza europskog prvaka Jessija De Coste, od kojeg je poražen u finalu Europskog prvenstva održanog u Zürichu i Meksikanca Aarona Ramireza

Na novoj rang listi koja je izašla početkom rujna, Garibović drži prvo mjesto na službenoj rang listi Svjetske Karate Federacije.

- Očekujem odlične mečeve i što bolji plasman, to je prvi turnir nakon ljetne pauze tako da ću vidjet u kakvoj sam trenutno formi. Svi su protivnici respektabilni i očekujem kvalitetne mečeve. Također, sad imam još jednu dodatnu odgovornost, branim to prvo mjesto na ranglisti - zaključio je Enes.

Varaždinski karatist ima 762 boda, dok drugo mjesto dijele Francuz De Costa i Crixton Guzman iz Venezuele sa 636 bodova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci