Vijesti / Sport

EKSKLUZIVNO Zoran Kastel odlazi put Emirata: Ovo je za mene novi izazov

EKSKLUZIVNO Zoran Kastel odlazi put Emirata: Ovo je za mene novi izazov

Nakon što je na kormilu Varaždina izborio plasman u 2.HNL te se u istoj nije proslavio, Zoran Kastel vraćen je na trenersku klupu kadeta. No, praktički preko noći Kastel je dobio poziv koji se ne odbija te je odlučio spakirati kofere i ponovno otići put Arapskog poluotoka.

- Sve se to izdešavalo na brzinu, jučer i danas. Odlazim u Emirate trenirati U-17 momčad Ittihad Kalbe čiji klinci igraju prvu ligu kao i kadeti Varaždina - rekao je Kastel.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo nije prvi put da Kastel odlazi na Arapski poluotok, tamo je bio prije dvije godine kao pomoćni trener Mladenu Posavcu u U-23 ekipi Al Taawona, klubu koji igra u 1. Saudijskoj ligi. Ipak, prvi je to put da će Kastel biti glavni trener i to bez domaćeg pomoćnika.

- Tamo odlazim sam, bez pratnje pomoćnika ili trenera golmana. U klubu se kao trener U-15 momčadi nalazi Ernad Skulić nekadašnji igrač zaprešićkog Intera - izjavio je, sad već bivši trener Varaždina koji tamo ostaje do kraja sezone.

Većina ljudi Kastela pamti kao legendarnu Varteksovu 25-icu, koji je na terenu, ali i izvan njega uvijek bio gospodin. Osim Varteksovog, Kastel je u karijeri nosio još i dresove albanskog Dinama iz Tirane, Obreša iz Sv. Ilije te navijačkog Varteksa. Na terenu je uvijek bio tihi radnik, a u starijim igračkim danima i veliki uzor za igrače s kojima je dijelio svlačionice niželigaških terena.

Trenersku karijeru počeo je u omladinskom pogonu Varteksa iz kojeg je otišao u Kotoribu. Nakon toga vodio je još ludbrešku Podravinu, Ivančicu i navijački Varteks iz kojeg je prvi puta otišao put Arapskog poluotoka.

Zoran Kastel odlazi u Saudijsku Arabiju

Tamo je bio pomoćni trener u U-23 ekipi Al Taawona iz kojeg se vratio u Varaždin gdje je u istoimenom klubu trenirao mlađe uzraste i seniorsku ekipu.

- Ovo je za mene novi izazov koji sam na brzinu prihvatio. Idem tamo, a na kraju sezone ćemo vidjeti što i kako dalje. Moj cilj je otići tamo i pokazati što znam - završio je legendarni Varteksov broj 25.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci