Vijesti / Sport

DRUGA HNL Varaždin dvaput vodio, na kraju remizirao u važnoj utakmici s Hajdukom

DRUGA HNL Varaždin dvaput vodio, na kraju remizirao u važnoj utakmici s Hajdukom

U vrlo dobroj i uzbudljivoj utakmici nogometaši Varaždina remizirali su u važnoj utakmici s Hajdukom II, gdje su čak dvaput vodili, ali su se uporni mladi Splićani dvaput vraćali. 

Unatoč kiši više od tisuću gledatelja okupilo se na stadionu Varteksa, na posljednjoj utakmici drugog dijela sezone, uoči 'trećeg' kruga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon pobjeda nad Solinom i Dugopoljem, u tjedan dana stigao je treći protivnik iz Dalmacije, a domaćin je očekivao treću pobjedu koja bi im odškrinula vrata Prve lige.

Za domaće je počelo idealno, nakon par uvodnih akcija u 10. minuti i slobodnjak za domaće. Drožđek puca, a lopta pogađa nekoga od gostiju u ruku, te sudac sudi kazneni udarac. Drožđek je precizan s bijele točke za vodstvo domaćina i slavlje na tribinama.

No nakon vodstvsa, Varaždin kao da se 'zadovoljio' s vodstvom, a gosti polako preuzimaju terensku inciijativu. Imali su i bolje prigode. Šuto je u 20. minuti pucao glavom pored gola. Potom Teklić u 32. i 33. minuti dvaput neugodno puca izvana, no mreža Nevistića nije se tresla.

Šok za domaćina na samom kraju prvog poluvremena kad Nejašmić s više od 20 metara udaljenosti preciznim udarcem pogađa za prekrasan gol i 1:1.

U nastavak i jedni i drugi ulauze s novim dresovima, kiša je neprestano padala, težak teren učinio je svoje, a novi dresovi kao da su donijeli 'polet' igračima Varaždina. Domagoj Drožđek odličnom akcijom prolazi po lijevoj strani, ulazi opasno u kazneni udarac, ali njegov udarac brani Ljubić.

U 59. minuti možda i potez utakmice kad Jertec upošljava Bamidelea, a Nigerijac u dresu Varaždina sjajnim udarcem pogađa okvir gola. Samo četiri minute kasnije Jertec ubacuje, a Senić loptu glavom skreće no ne pogađa okvir gola.

Pritisak Varaždina urodio je plodom u 66. minuti, kada po lijevoj strani ponovno prolazi neumorni Drožđek i odličnim centaršutom na drugoj strani pronalazi Glavicu, koji pogađa za 2:1.

Prigodu za izjednačenje gosti imaju u 77. minuti, kada nakon dobre akcije Splićana Delić puca pored gola. I onda novi šok za domaćina, jednu dubinsku loptu prihvaća Stanko Jurić, obrana Varaždina je zaspala, i 'matira' Nevistića.

Mnogo uzbuđenja bilo je u 85. minuti pred golom gostiju, u polukontri se odlično otvara domaćin, Drožđek na kraju ubacuje u sredinu, lopta dolazi do Bamidelea, koji je odlično pozicioniran, ali puca preko gola.

Utakmica je i završila rezultatom 2:2, a kada se odigraju preostale utakmice kola bit će poznat i sljedeći protivnik Varaždina. 

- Rezultat je za nas pozitivan, zaista se divim igračima na utakmici koju su nam pružili. Unatoč teškom terenu bilo je odličnih poteza i akcija. Momčad je ostavila dobar dojam, imamo naše ideje, ciljeve i projekt što se u svakom kolu potvrđuje - Siniša Oreščanin, trener Hajduka II.

Trener domaćina Mario Kovačević nije bio toliko zadovoljan.

- Prve dvije smo uspjeli pobijediti, ovu treću nismo. Ostaje mali žal nakon utakmice jer smo dvaput vodili. Nakon prvog gola smo se nepotrebno povukli. U nastavku smo krenuli puno bolje, poveli i ponovno primili nesretni pogodak - kazao je trener Varaždina nakon utakmice.

Nakon tri domaće utakmice protiv klubova iz Dalmacije, Varaždin ima sedam bodova.

- Mislim da smo ostavili dobar dojam u ove tri utakmice, ukupno sedam bodova, nije lagano pobijediti tri zaredom. No, prvenstvo tek sad za nas počinje, imamo 11 utakmica do kraja - zaključio je Kovačević.

> FOTOGALERIJA Varaždin ugostio Hajduk II, podrška s tribina nije izostala

Varaždin – Hajduk II 2:2 (1:1)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 1000. Suci: Župan (Bjelovar), Babić (Orahovica), Plantak (Križevci).

Strijelci: 1:0 Drožđek (11-11m), 1:1 Nejašmić (45), 2:1 Glavica (68), 2:2 Jurić (80)

Varaždin (4-2-3-1) Nevistić - Bamidele, Senić, Čelić, Šimek (od 87. Balta Jelić) – Jevtovski (od 84. Hranilović), Golubar – Glavica (od 70. Kolarić), Jertec, Drođek – Sačer. Trener: Mario Kovačević.

Hajduk II (4-4-2) Ljubić – Relota (od 58. Pasariček), Šuto, Batarelo, Bradarić – Jurić, Nejašmić, Palaversa (od 69. Ćurić), Teklić (od 87. Barišić) – Delić, Kreković. Trener: Siniša Oreščanin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci