Vijesti / Sport

BUMBARI Advan Pozderac novo je pojačanje u redovima NK Varteksa!

BUMBARI Advan Pozderac novo je pojačanje u redovima NK Varteksa!

NK Varteks predstavlja još jedno pojačanje u svojim redovima. Posljednji u nizu pridošlica u klub je Advan Pozderac, 21-godišnjak rodom iz Bihaća.

Svoje prve nogometne korake napravio je u Cazinu u FK Krajina, gdje je živio i odrastao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Počeo sam trenirati u svojoj osmoj godini, jer su moj otac i trener u meni vidjeli talenat i potencijal. Prošao sam sve selekcije FK Krajine i na kraju sam igrao sa 17 godina za seniore kao jedan od najmlađih igrača. Mislim da mi je jača strana smirenost i sigurnost u igri pa me treneri često koriste na stoperskim pozicijama, ali sam bez problema izvršavao i zadatke u veznom redu gdje igrač treba pokazivati i specifično tehničko znanje - otkrio nam je na početku razgovora Advan.

Karijeru je prije godinu dana nastavio u Grazu, u SV Lafnitzu, koji igra u trećoj austrijskoj ligi.

- Imali su dosta dobre uvjete i treninzi su bolji i naporniji nego u mom prethodnom klubu. U ekipi je bila velika konkurencija i morao sam se nametnuti treneru jer sam bio jedan od rijetkih stranaca u ekipi, ali to me nije obeshrabrilo pa sam u prve tri utakmice bio i u momčadi kola. Ipak kasnije me je trener više koristio u drugoj ekipi kluba (šesta austrijska liga) što nije zadovoljavalo moje ambicije pa smo se dogovorili o raskidu suradnje - rekao je Pozderac.

Nije htio gubiti vrijeme i stati na tome, a uz podršku obitelji nastavio je trenirati i čekati svoju šansu. A onda je stigao poziv Varteksa.

- Kao mali gledao sam utakmice Varteksa koji je nekad bio u prvoj ligi i mogli smo ga gledati na televiziji. Oduvijek mi je bio san igrati u nekom takvom klubu koji ima lijepu povijest iza sebe. Na poziv trenera Jukića došao sam na prvu probu gdje sam uspio pokazati što znam i zadovoljiti zahtjeve trenera - kazao je.

Kako kaže, ostao je iznenađen pozitivnom energijom i entuzijazmom trenera Jukića i mlade ekipe Varteksa.

- Zaista su dobri i željni napretka te boljih rezultata. Oduševljen sam gostoprimstvom i pozitivnom energijom u klubu i želja mi je da zajedno postignemo odlične rezultate - komentirao je Pozderac.

- Mislim da možemo sa ovim kadrom igrača daleko dogurati. Naravno, uz pomoć navijača, a navijači NK Varteksa su pokazali da oni mogu dati dodatnu energiju i dići igrače kada je to najpotrebnije. Nadam se da ćemo dovesti NK Varteks tamo gdje mu je i mjesto, a to je prva liga - zaključio je Advan Pozderac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci