Vijesti / Sport

Blaženko Lacković: 'Utakmica protiv Francuske bit će spektakl!'

Blaženko Lacković: 'Utakmica protiv Francuske bit će spektakl!'

Blaženko Lacković, nekadašnji sjajni lijevi vanjski hrvatske reprezentacije, trenutačno je na relaciji Hamburg - Zagreb. Naime, Lacković je igrač i pomoćni trener Hamburga kojem je već počela sezona u Drugoj ligi.

- Zbog ozlijede ne igram, idem redovno na terapije, ali sjedim na klupi s prvim trenerom Jansenom. U prvoj utakmici drugog dijela prvenstava upisali smo pobjedu. Dok je stanka u prvenstvu, skoknuo sam do Zagreba i pogledao našu utakmicu s Norvežanima. Nisam siguran hoću li ostati do srijede i susreta s Francuzima, ali računam da ću opet doći za vikend kada su na rasporedu polufinalni i finalni mečevi - rekao je Lacković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv Francuske odigrali ste 12 velikih utakmica od 2003. do 2013. godine . Znate li koji vam je score protiv njih?

- Nemam pojma, ali nadam se da je pozitivan - rekao je.

Nije pogodio. Pobijedili ste u samo pet susreta, a sedam ste izgubili. Statistika bi bila bolja da se niste ozlijedili na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine kada smo ih pobijedili u četvrtfinalu (30:23).

Gubili tijesno

- Znam samo da smo, kad smo gubili, gubili uvijek tijesno. Najbolniji porazi? U finalu EP-a u Austriji 2010., u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu, u četvrtfinalu SP-a 2007. I naravno najbolniji od najboljih je poraz u finalu Svjetskog prvenstva 2009. godine pred punom zagrebačkim Arenom - prisjetio se Lacković tih utakmica.

Mogao bi se dogoditi slučaj iz 2009. kada smo ih pobijedili u skupini, a onda izgubili u finalu?

- Pa ne bih volio isti scenariji. Neka sve bude isto, ali da ovog puta mi pobijedimo u finalu - istaknuo je Blaženko.

Koliko je današnja francuska igra slično onoj u vaše vrijeme?

- Igraju dosta slično. Sve im polazi od obrane, gdje igraju čvrsto. Imaju odličnog vratara. Prije je to bio Omeyer, sada je Gerard. U napadu možda ne igraju lepršavo kao prije, već igraju na snagu, na 'razbijanje' suparničke obrane. Čini se da imaju više samopouzdanje nego ikad. Što nije čudno jer su osvojili sve što se može osvojiti - istaknuo je Lac.

Spektakl za pamćenje

Kako ćemo u srijedu protiv njih?

- Bit će teško, ali ne i nemoguće Ponovimo li igru kao protiv Norveške, onda ih možemo pobijediti. Moramo imati raspoloženog vratara, moramo biti efikasni u napadu, ne smijemo 'razbraniti' Gerarda. Naša prednost nje što smo jako dobro popunjeni na svim pozicijama, a Francuzima ipak nedostaje pravi lijevi vanjski. Kod naše reprezentacija pohvalio bi sve redom, ali me nekako najugodnije iznenadio Marino Marić. Igra potpuno drugačiji stil u odnosnu na druge kružne napadače. Mamić je svojim šutovima i pogocima uvelike rasteretio vanjsku liniju - istaknuo je Lacković.

Bit će spektakl Atmosfera?

- Protiv Norveške ludo, a protiv Francuske bit će urnebesno, u to sam sto posto uvjeren. Bit će to spektakl o kojem će se mjesecima govoriti - misli Lac.

Duvnjak je počeo trenirati?

- Ne znam što bih rekao. On je pametan, sam mora odlučiti može li ili ne može igrati. Znam samo da ima golemu želju da zaigra - zaključio je Lacković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci