Vijesti / Sport

2. HNL Preko Glavice i Drožđeka do nova 3 boda na putu prema 1. HNL

2. HNL Preko Glavice i Drožđeka do nova 3 boda na putu prema 1. HNL

Nogometaši Varaždina u prvom su kolu nastavka 2. HNL na domaćem terenu nadigrali Solin rezultatom 2:0 (0:0). Pred 1500 gledatelja varaždinski su nogometaši odigrali dva različita poluvremena. Prvo u kojem su bili neprepoznatljivi i drugo u kojem su preuzeli konce igre te zahvaljujući GlaviciDrožđeku i Sačeru odnijeli vrijedna tri boda.

Utakmica je na teškom terenu s obje strane počela nervozno. U petoj minuti prva neopreznost u redovima domaćina. Nakon loše ispraćenog kornera lopta dolazi do Ivanovića, ali na četiri metra od gola odlično reagira Ćelić i sprječava gol šansu. U 19. minuti opalio je Jertec s 25 metara, a lopta je otišla malo pokraj gola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preuzeo je inicijativu Varaždin, ali teren im nije dopuštao uspostavu igre kakvu su željeli. Najbolje se to vidjelo kad se Šimek dva puta namještao na udarac, ali je lopta dva puta odskočila i njegov je pokušaj odsjeo daleko iznad gola.

Do kraja poluvremena vidjeli smo samo neoprezne startove s obje strane – u 27. minuti požutio je Jertec kod Varaždina, a pred kraj poluvremena požutio je i Ninčević u redovima Solina.

Vidio je trener Kovačević da igra u prvom dijelu blago rečeno nije bila opasna po gol protivnika te je već na poluvremenu posegnuo za dvije zamjene. Izašli su Mezga i Brlečić, a ušli Kolarić i Sačer. Domaćini su bili opasni već u 47. minuti kada Jevtoski upošljava Kolarića na desnom boku, on vraća Makedoncu na povratnu, a Jevtoski dodaje oštro prema Sačeru koji s tri metra ne uspijeva zahvatiti loptu već ona odlazi u gol aut.

U 51. minuti velika pogreška u obrani gostiju. Nije bilo dogovora između Taraša i Jelića u gostujućim redovima te su na dvadesetak metara od gola na loptu krenuli Sačer, te spomenuti istrčali Jelić i Taraš, a najspretniji je bio igrač Varaždina te se između šumu nogu lopta odbila u smjeru gostujućih vrata, na nju je natrčao Glavica i sigurno ju spremio za 1:0.

Varaždin je u potpunosti preuzeo konce igre te tako u 56. minuti opasno iskosa tuče Drožđek, ali gostujući vratar brani. U 60. minuti ponovno griješi Solin. Nije ovo bila Jelićeva najbolja partija - poslao je loptu direktno u noge Hraniloviću na tridesetak metara, ovaj izbacuje Glavicu na desnom boku koji šalje odličnu loptu na pet metara za Drožđeka koji se samo naklonio, a na semaforu je 2:0.

U 66. minuti ponovno velika opasnost pred gostujućim golom. Drožđek je odlično prošao po lijevom boku te umalo vratio asistenciju Glavici, ali se sedmica Varaždina previše zaigrala i bacila šansu u nepovrat. Nakon drugog pogotka domaći su nogometaši smirili igru i smireno kontrolirali utakmicu. Do kraja utakmice u 84. minuti požutio je Ćelić nakon neopreznog starta na sredini terena. Do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen.

- Pogreške su odlučile pobjednika. Bilo bi mi draže da je pobjeda otišla na stranu mnogo boljeg, ali ne ovako, ali što je tu je. U smiraju utakmice pokušali sm pritisnuti, ali bezuspješno. Čestitam Varaždinu na pobjedi - rekao je trener gostiju Labrović.

- Solin je pokazao da nije bez veze u gornjoj polovici 2. HNL. Nakon gotovo 2 mjeseca priprema, znali smo da će biti teško. Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, teški teren usporio je igru što je Solin iskoristio i mi se nismo mogli nametnuti. Izmjene na poluvremenu pokazale su se uspješnima i ubrzo nam donijele pogodak nakon kojeg je sve bilo lakše. Poslije gola nismo stali i znali smo da se ne smijemo braniti, zabili i drugi te riješili utakmicu - bio je jasan domaći strateg Kovačević.
 
NK Varaždin - NK Solin 2:0 (0:0)
51' Glavica, 60' Drožđek
Gledatelja: 1500
Suci: Lovrić - Lacović, Janić

NK VARAŽDIN (4-2-3-1)

Nevistić – Šimek, Ćelić, Senić, Jevtoski – Hranilović, Brlečić (46. Kolarić) – Mezga(46. Sačer), Jertec, Drožđek - Glavica (90. Vuk)

NK SOLIN (4-2-3-1)

Jelić I. – Mrković (76. Grubišić), Gruica, Taraš, Farić – Ninčević (61. Barišić), Svalina – Cicijelj, Ivanović, Mastelić - Kapetanović

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci