Vijesti / Sport

2. HNL NK Varaždin konačno na željenoj poziciji, slijede Sesvete i Dugopolje

2. HNL NK Varaždin konačno na željenoj poziciji, slijede Sesvete i Dugopolje

Nogometaši Varaždina pobijedili su u subotu Šibenik, možda i lakše nego to rezultat 4:3 sugerira, i vinuli se do trećeg mjesta prvenstvene tablice. Treće mjesto tablice je upravo ono kojem toliko strijeme, jer zasad vodi u kvalifikacije za 1. HNL, i od kojeg ih je protiv Hajduka II dijelila tek koja minutica.

> 2. HNL Četiri gola Varaždina za pobjedu protiv Šibenika

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo radi utakmice s drugom ekipom Hajduka, gdje smo vidjeli sve 'čari' nogometa, u kojoj se sve okrenulo od promašenog penala kod 0:0 do pobjede gostiju golom iz kontre 0:1, Šibenik je bio itekako važan.

- Veseli me pobjeda, nakon poraza od Hajduka bilo je najvažnije vratiti se na pobjedničke staze. Odigrali smo jednu doru utakmicu, imali stalno vodstvo, ali uz neke naše probleme, stalno smo ih vraćali u igru. Najvažnija je pobjeda, a ona je bila zaslužena i naša publika je mogla biti zadovoljna – istaknuo je u ponedjeljak trener Varaždina Mario Kovačević.

Varaždin je odlično otvorio utakmicu, vodio 2:0, imao igru, stvarao prigode, no potom je sve presjekao primljeni gol.

Na kraju je zadržana pobjeda, Varaždin je prestigao Dugopolje, no samo za jedan bod, a jedan bod iza su i Sesvete, kod kojih gostuju u idućem tjednu.

- To je nogomet, Sesvete daju gol u zadnjoj minuti u Splitu, a mi u zadnjoj promašimo penal i primimo gol. Možda je Gorica malo pobjegla, ali sada igramo sa direktnim protivnicima, Sesvetama i Dugopoljem, ukupno je sedam kola do kraja, i sve imamo u svojim rukama – istaknuo je Kovačević.

Za susret u Sesvetama neće moći računati na Bamidelea, koji je zaradio tri žuta kartona, a i Jevtovski je upitan nakon što je napustio igru protiv Šibenika. No u igračkom kadru Kovačević ima 28 igrača.

Što se tiče Sesveta, tvrdi Kovačević da ga nije iznenadila pobjeda u Splitu.

- I Hajduk II i Sesvete imaju odličnu ekipu.  Na kraju krajeva, Sesvete su nas dvaput pobijedile u prvenstvu. Ako želimo zadržati poziciju, moramo u Sesvetama odigrati hrabro. Imaju kvalitetnu ekipu, pokušati ćemo ih limitirati u napadu, i da ih iznenadimo kroz kontrapanade.

Treće mjesto je tu, ali sada igra i psiha. Trener Kovačević ne sumnja u svoju ekipu.

- Dosta smo bodova prosuli u prvenstvu, ali imamo sedam kola do kraja, ne treba se nikoga bojati.  Mislim da imamo dobru ekipu, sad je prisutan i kontinuitet igara, a vjerujem da ćemo biti još i bolji – zaključio je Mario Kovačević.

Nakon Sesveta odmah slijedi i utakmica protid Dugopolja, a prije toga i kup ogled protiv Varteksa. Prvenstvo je u ključnoj fazi. Radi dodatnog uigravanja i u prvom redu igrača koji su dosad manje igrali u utorak će Varaždin odigrati i trening utakmicu sa drugom ekipom Slaven Belupa u Koprivnici.

Parovi 27. kola: Sesvete – Varaždin, Lučko – Hrv. Dragovoljac, Šibenik – Solin, Dugopolje – Hajduk II, Dinamo II – Kustošija.

Poredak nakon 26. kola: Dinamo II 54, Gorica 49, Varaždin 43, Sesvete 42, Dugopolje 42, Hajduk II 34, Solin 31, Šibenik 31, Lučko 28, Kustošija 25, Hrv. Dragovoljac 24, Novigrad 24.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci