Vijesti / Sport

2. HNL Kovačević: Veseli me 3. mjesto, a vrijeme je da padnu i Sesvete

2. HNL Kovačević: Veseli me 3. mjesto, a vrijeme je da padnu i Sesvete

Nakon pobjede u trileru protiv Šibenika (4:3) pred varaždinskim je nogometašima gostovanje kod ekipe koja im je ove sezone odnijela 6 bodova u 2 susreta. Riječ je o mladoj momčadi Sesveta, a u tu će utakmicu nogometaši Varaždina ući pojačani za Dejana Mezgu, prekaljenog veznjaka koji u nogama ima i utakmice Lige prvaka te će pokušati donijeti željenu mirnoću u vezni red. Ozljeda aduktora je iza Mezge, a on se osjeća spremno za pravi povratak na travnjak.

- Ofenzivno smo bili dosta dobri protiv Šibenika te smo bili sigurni u pobjedu. No, kad smo imali prednost, prelako smo primali golove i zakomplicirali stvar. Ipak, kvaliteta je na kraju presudila i zasluženo smo slavili. Što se tiče Sesveta, protiv njih moramo biti pravi. Kako ističe trener, nisu važni protivnici, već mi kao ekipa i ako pružimo ono što radimo na treningu možemo očekivati pozitivan rezultat - rekao je iskusni Mezga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trener Mario Kovačević svjestan je činjenice kako ima kvalitetu u igračkom kadru, ali i određeni teret varaždinske publike koja željno iščekuje borbu za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa, kao i povratak prvoligaškog nogometa na stadion.

- Veseli me da smo među ekipama koje mogu izboriti plasman u prvu ligu. Borimo se, ali tu smo te nam je svaka sljedeća utakmica bitna, posebno ova protiv ekipe koja nas je ove sezone dva puta porazila. Vjerujem da ćemo svi biti zdravi i spremni te pružiti dobru partiju. Sesvete su blizu Varaždina pa se nadam i podršci publike kako bi se na kraju mogli zajedno veseliti. U ovom smo krugu pobijedili Kustošiju, Novigrad i Šibenik koje dosad nismo porazili, vrijeme je da padnu i Sesvete - zaključio je strateg varaždinskih nogometaša.

Golubar i Jertec još su pod znakom upitnika, ali do subote bi trebali biti spremni za nastup. Bamidele ima tri žuta kartona i on je van konkurencije protiv Sesveta. Svi ostali su zdravi i spremni za gostovanje.

Utakmica protiv Sesveta na rasporedu je u subotu, 14. travnja, s početkom u 16 sati i 30 minuta na stadionu Sesveta. 

Podsjećamo, utakmica je od velike važnosti za rasplet prvenstva. Varaždin je trenutno na trećem mjestu tablice, koje vodi u kvalifikacije za 1. HNL. Dinamo II je prvi na tablici, ali ne ide u viši rang, Gorica bježi šest bodova, a samo bod iz Varaždina su Sesvete i Dugopolje. A odmah nakon utakmice u Sesvetama u goste Varaždinu dolazi i Dugopolje, nakon čega će biti puno toga jasnije. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci