Vijesti / Sport

2. HNL Još jedan veliki skalp za Varaždin! Na Poljudu pao Hajduk II

2. HNL Još jedan veliki skalp za Varaždin! Na Poljudu pao Hajduk II

U 10. kolu 2. HNL varaždinski su nogometaši uspjeli skinuti još jedan veliki skalp i tako izaći iz kolotečine izjednačenih rezultata. Utakmicu je pratio i novi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Na splitskom je Poljudu pala druga momčad Hajduka rezultatom 0:2. Pogotke za goste postigli su Kabiru u 26. i Dario Jertec iz jedanaesterca u 72. minuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom smo poluvremenu gledali čvrstu utakmicu s obje strane, ali i odličnu taktičku pripremu varaždinskog stratega Marija Kovačevića. Varaždin je ponovno istrčao u novoj formaciji s tri stopera što se pokazalo odličnim riješenjem. 

Prvu priliku imali su gosti u 6. minuti kada povratnik u momčad, Dario Jertec, pogađa Bamidelea  koji glavom šalje loptu visoko iznad grede. Na prvu priliku domaćina čekalo se do dvadesete minute, ali slobodan udarac Bradarića odlazi direktno u Nevistićeve ruke. 

U 26. minuti Varaždin dolazi do vodstva. U jednoj neuobičajenoj situaciji Max Juraj Čelić prolazi po desnoj strani i zavrće loptu u šesnaesterac, ona se odbija do Kabirua koji sigurno šalje loptu iza Grbićevih leđa.

Tada su varaždinski nogometaši prepustili inicijativu Hajduku, ali domaći nisu mogli stvoriti veću priliku. S vodstvom Varaždina otišlo se na odmor.

Već na početku drugog poluvremena domaći je strateg posegnuo za dvije zamjene te su u igru ušli Prtajin i Palaversa umjesto Kovačevića i Šute. No, ni to im nije pomoglo jer Varaždin i dalje stvara prilike.

U 56. minuti Jertec ubacuje u šesnaesterac, ali umjesto izgledne prilike za Varaždin dosuđen je prekršaj. Nakon ozljede Bamidelea u igru je bio primoran ući Matija Kolarić u 66. minuti. 

Zatim slijedi dobar prodor Glavice po lijevom boku, koji pogađa domaćeg stopera u ruku te sudac pokazuje na bijelu točku. Lopte se prihvaća Dario Jertec koji sigurnim udarcem po sredini gola podiže rezultat na 0:2.

Nakon toga odmah napušta igru i umjesto njega ulazi Luka Jagačić. Hajduk je tada bacio sve karte u napad, ali nisu bili uspješni.

Trener Kovačević kao posljednju izmjenu uvodi Nenada Erića na mjesto danas neumornog Dejana Glavice, a ubrzo je i sudac Pečarić označio kraj utakmice.

Sljedeću utakmicu varaždinski nogometaši igraju u subotu, 14. listopada, protiv Novigrada na stadionu u Zagrebačkoj 94. Utakmica počinje u 15 sati.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci