Vijesti / Sport

2. HNL Jevtoski: Čeka nas teška utakmica, ali mi smo najbolji i dobit ćemo to

2. HNL Jevtoski: Čeka nas teška utakmica, ali mi smo najbolji i dobit ćemo to

Varaždinski su nogometaši pogotcima Kolarića i Drožđeka protiv Sesveta osvojili vrijedna tri boda u nastavku borbe za plasman u 1. HNL. To je nakon dva poraza (0:2, 3:2) bila prva pobjeda protiv Sesvećana u ovoj sezoni. Ovom je pobjedom Varaždin učvrstio treću poziciju koja vodi u doigravanje za prvu ligu, a i Dugopolje je poraženo od Hajduka II, pa je sada Varaždin odmakao Sesvetema i Dugopolju na četiri boda razlike.

- Pokazali smo karakter u igri i zasluženo smo pobijedili. Bilo je teško u Sesvetama, borili su se i bili motivirani kao da igraju s Real Madridom. Oni nisu iskoristili svoju priliku iz naše greške, odnosno 'Neva' je odlično obranio, mi smo nastavili s dobrom igrom i zasluženo slavili - rekao je mladi makedonski reprezentativac, Stefan Jevtoski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trener Mario Kovačević odlično je pogodio s uvođenjem Kolarića koji je poentirao nedugo nakon ulaska u igru, a točku na i stavio je Drožđek svojim 12. prvenstvenim pogotkom kojim je učvrstio poziciju vodećeg topnika druge lige.

- Veseli me što smo iskoristili 'treću sreću' i pobijedili Sesvete. Dečke sam uvjeravao cijeli tjedan kako smo bolja ekipa i da ćemo pobijediti ako odigramo svoju igru. Ušli smo u utakmicu s dosta respekta, ali pokazali smo kako smo bolji i pobijedili. Oni su, kao i mi, dali maksimum, a utakmicu je vjerojatno prelomila obrana Nevistića. Nakon toga samo je bilo pitanje kad će utakmica otići na našu stranu. Pobjedom smo očuvali treću poziciju, a sad idemo dalje - zaključio je strateg varaždinskih nogometaša.

Sljedeća utakmica je ona protiv gradskog rivala, navijačkog Varteksa. White Stonesi željno iščekuju povratak na stadion, ali i moguće iznenađenje u polufinalu županijskog kupa. Ipak, teško je to očekivati jer se u polufinalu igraju dvije utakmice. Podsjetimo, prošle je sezone Varaždin izbacio Varteks nakon remija u Jalkovcu 1:1 i pobjede na Slobodi rezultatom 4:0.

- Mi smo u županiji klub u najvišem rangu i naša je obaveza da titulu osvajača obranimo. U Varteksu ima dosta kvalitetnih igrača, neke od njih sam i trenirao, ali na nama je da pokažemo da smo bolji. Respektiram Varteks, ali mi želimo riješiti stvari već u prvoj utakmici. Bit će izmjena u sastavu, ali ti dečki jedva čekaju pokazati što znaju te se nadam njihovoj pozitivnoj reakciji - rekao je trener Kovačević.

Ipak, nogometaši Varaždina razmišljaju i o subotnjoj utakmici protiv Dugopolja.

- Čeka nas teška utakmica, protiv nas svi daju maksimum, ali mi smo najbolji i dobit ćemo to - bio je jasan Jevtoski.

Utakmica polufinala kupa protiv Varteksa na rasporedu je u srijedu, 18. travnja s početkom u 16 sati i 30 minuta na stadionu Varteksa, dok je prvenstvena utakmica protiv Dugopolja na rasporedu je u subotu, 21. travnja, s početkom u 17 sati također na stadionu Varteksa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci