Vijesti / Sport

2. HNL Golom Drožđeka Varaždin odnio pobjedu protiv Dugopolja

2. HNL Golom Drožđeka Varaždin odnio pobjedu protiv Dugopolja

Nogometaši Varaždina pred domaćom su publikom nadigrali Dugopolje rezultatom 1:0(1:0). Tisuću gledatelja na Varteksovom su stadionu gledali utakmicu s prilikama na obje strane, a jedini je pogodak postigao Domagoj Drožđek iz kaznenog udarca u 45. minuti utakmice.

U trećoj minuti gosti su umalo poveli. Neopreznost u domaćoj obrani iskoristio je Jandrek koji je izbio sam pred Nevistića, ali vratar Varaždina uspješno zatvara kut i odbija loptu u korner. Na odgovor domaćih nismo dugo čekali. Već u osmoj minuti probio je desni bok Dejan Glavica, sam si stvorio šansu, ali njegov udarac nogom brani Banić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje strane nisu oklijevale potegnuti po golu. Tako u 11. minuti bilježimo dvije prilike - prvo je Da Silva pokušao dalekometnim slobodnim udarcem preko gola, da bi na drugoj strani Drožđek uzvratio tik pored vratnice. U 16. minuti mogli su nogometaši Varaždina doći do prednosti, ali velika šansa odsjeda na vratnici. Povukli su izabranici trenera Kovačevića kontru preko Glavice koji odlično pronalazi Klepača, ovaj se još ljepše oslobađa pratnje i ulazi u šesnaesterac te vraća za Golubara koji pogađa vratnicu.

Nakon nekoliko minuta mirovanja ponovno su zaprijetili gosti. Lijepo se Jandrek oslobodio Senića i zaprijetio s dvadesetak metara, no Nevistić ponovno šalje loptu u korner. Gostujući vrata istaknuo se u 33. minuti. Odličan ubačaj Bamidelea nakratko izbija domaća obrana, Kolarić natrčava na dropkick, ali gostujući vratar Banić spretno brani. Sedam minuta kasnije Varaždin opet prijeti preko Bamidelea koji skoro u ravnini s gol crtom opasno tuče, ali ponovno je siguran Banić.

Pred sam kraj poluvremena ponovno su igrači Varaždina povukli kontru. Lijepo je po lijevom krilu prošao Drožđek i na suprotnoj strani uposlio Glavicu koji 'važe' Da Silvu unutar šesnaesterca, gostujući stoper ga neoprezno ruši, a Cestarić pokazuje na bijelu točku. Loptu je na 11 metara postavio Drožđek i sigurno realizirao jedanaesterac.

Ubrzo nakon pogotka obje su se momčadi zaputile u svlačionicu.

Gostujući strateg Bojko odlučio se na dvije promjene početkom drugog poluvremena. Izašli su Radovanović i Bosančić, a ušli Miličević i Baima. To mu nije previše pomoglo jer je ponovno Varaždin bio taj koji je imao inicijativu. U 58- minuti Kolarić se na dvadeset metara odlično probija između gostujućih stopera, šalje loptu za Glavicu koji poentira, ali slavlje domaćina ubrzo se prekinulo jer je pomoćni sudac signalizirao kako je Glavica pogodak postigao iz zaleđa.

Nastavak igre bio je mnogo mirniji. Prvu ozbiljniju priliku mogli su stvoriti domaćini - nakon velike greške Balića, Glavica vuče akciju 3 na 2, ali predugo je razmišljala varaždinska sedmica i prilika je otišla u nepovrat. Novu šansu vrijednu spomena čekali smo do 83. minute. Gosti su uputili odličan centaršut prema petercu, no loptu je u zadnji trenutak ispred Prtajina očistio Senić.

Kako se utakmica približavala kraju, domaći su nogometaši izgledali sve nervoznije. Tako su u 89. minuti poklonili loptu Dugopolju, gostujući je igrač zavrnuo loptu na nekih 7 metara od gola, a natrčali Jurić puca preko južne tribine. Gosti su pokušavali i nakon toga, no bezuspješno. Kratki su živci bili kod Prtajina koji je neopreznim startom pred sam kraj utakmice zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

- Prvo bih čestitao Varaždinu na pobjedi, bila je zaslužena. Očekivali smo pritisak Varaždina, nismo iskoristili stopostotnu šansu na otvaranju utakmice. Ostaje jedini žal što smo primili pogodak iz jedanaesterca. Jedanaesterac je pravedno dosuđen, ali nas je Varaždin izigrao na kontru, time nisam zadovoljan – rekao je trener gostiju Bojko.

- Naša pobjeda je zaslužena. No, čestitam kolegi Bojku koji je odlično posložio ekip s mnogo prinova. Imali smo mnogo prilika, poveli u zadnjoj minuti prvog poluvremena in a kraju zasluženo slavili. U pripremi utakmice imao sam mnogo problema s kadrom te smo u odnosu na subotu imali 5 novih igrača u ekipi. Novi dečki dobro su iskoristili šansu, šteta da nismo postigli još koji pogodak, ali najbitnija je pobjeda – zaključio je domaći strateg Mario Kovačević.

NK VARAŽDIN - NK DUGOPOLJE  1:0(1:0)
45' Drožđek
Gledatelja: 1000
Suci: Cestarić - Trklja, Miloković

NK VARAŽDIN (4-2-3-1)

Nevistić - Jelić Balta, Senić, Ćelić, Bamidele - Golubar, Jevtoski(67. Brlečić) - Drožđek(90. Hranilović), Kolarić, Glavica - Klepač (85. Vuk)

NK DUGOPOLJE (4-2-3-1)

Banić - Maglica(75. Kušeta), Primorac, Balić, Jurić - Da Silva, Radošević - Radovanović(46' Miličević), Bosančić(46' Baima), Jandrek - Prtajin

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci