FOTO Učenici Osnovne škole Brezničkom Hum dočekali trkače Utrke mira

FOTO Učenici Osnovne škole Brezničkom Hum dočekali trkače Utrke mira

Svi učenici i učitelji OŠ Breznički Hum s velikim su nestrpljenjem iščekivali trkače međunarodne utrke 'Peace run' koji su 7. svibnja iz Varaždinskih Toplica dotrčali u Breznički Hum noseći baklju mira. Trkačima se priključilo i troje učenika škole domaćina, a pred ulazom u školu dobrodošlicu su im poželjeli ravnateljica škole Vesna Ivančan i načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

'Utrka mira' protrčala je kroz cijelu školu te se zaustavila na školskom igralištu gdje su učenici pripremili kratak prigodni program. Trkači su se predstavili na vlastitim jezicima te objasnili zašto je važno trčati Utrku mira. Učenici su im uzvratili poznatom pjesmom 'Kad bi svi ljudi na svijetu'. Također, recitirali su stihove pjesme 'Moj daleki prijatelju' te su uz pjesmu i ples predstavili i vlastite narodne nošnje. Trkače mira učenici su bodrili i različitim likovnim radovima - bakljama mira, zastavicama, golubicama mira, kojima su, također, željeli prenijeti poruke mira i zajedništva koje njeguju u školi. Na kraju događanja uslijedilo je zajedničko fotografiranje te kruženje baklje iz ruke u ruku.

Trkači Utrke mira trče širom svijeta noseći upaljenu baklju te tako prenose poruke međunarodnog mira i prijateljstva. Predajući baklju od jedne osobe drugoj, Utrka mira pruža svim ljudima priliku da izraze svoje želje za ljepšim i boljim svijetom.

Trkači su iz Brezničkog Huma otrčali prema Sv. Ivanu Zelini, a učenicima su ostavili lijepo sjećanje na događaj kada se pjevalo u čast mira, međusobnog prihvaćanja i zajedništva.
Utrka mira održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Beljak zbog Horvatovog 'oružja' zatražio provjeru kroz detektor metala kako ne bi došlo do pucnjave