Prva gimnazija bila domaćin susreta Vijeća učenika najstarijih gimnazija

Prva gimnazija bila domaćin susreta Vijeća učenika najstarijih gimnazija

Prva gimnazija Varaždin je 1. i 2. veljače bila domaćin Susreta Vijeća učenika najstarijih gimnazija Hrvatske. Školu su posjetili nastavnici i predstavnici Vijeća učenika Gornjogradske gimnazije Zagreb, Prve riječke hrvatske gimnazijePrve sušačke hrvatske gimnazije u RijeciGimnazije PožegaSrednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnazije Karlovac.

Program susreta je uključivao radne aktivnosti poput predstavljanja aktivnosti Vijeća učenika svake škole, rasprave o mogućnostima daljnje suradnje, posjeta nastavi na Dan obrnutih uloga i prijema u Županijskoj palači, ali i kulturno-zabavne aktivnosti poput posjeta muzejima, kviza znanja i potrage za blagom. 

Ovaj je susret drugi po redu u nizu planiranih suradnji najstarijih gimnazije koje je inicirala Gimnazija Karlovac prošle godine. Razmjena iskustava i ideja za suradnju Vijeća bila je produktivna te je protekla u ugodnom ozračju. Sudionici se vesele budućim susretima. Iz Prve gimnazije zahvaljuju gostima i obiteljima učenika domaćina na susretljivosti i spremnosti na suradnju!

 Koordinatorice Susreta bile su profesorice Marijana Tomašić Hirš, Dijana Mrazek Bosilj i Željka Pačalat

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

'Mi smo generacija za život': krenuo 'Hod za život' u Zagrebu