KORAK U ZNANOST U Prvu gimnaziju Varaždin stigao 3D printer!

KORAK U ZNANOST U Prvu gimnaziju Varaždin stigao 3D printer!

U razdoblju od 5. do 8. travnja šest djelatnika Prve gimnazije Varaždin (profesori Martina Vidović, Anamarija Melnjak, Marko Šafran, Dinko Meštrović, Bojan Banić i ravnateljica Janja Banić) sudjelovalo je na edukaciji o upotrebi 3D printera u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima.

Edukacija se održala u Višnjanu u prostorima Astronomskog društva Višnjan, organizatora projekta Korak u znanost 2018., u sklopu kojeg je edukacija organizirana.

Riječ je o izrazito korisnoj i motivirajućoj edukaciji na kojoj su nastavnici imali priliku raditi sa softverom za upravljanje 3D printerom i softverima za crtanje 3D modela namijenjenih printanju.

Uz razvijanje vještina, imali su priliku poslušati predavanja slovenskih i hrvatskih znanstvenika uspješnih u radu s 3D printerima i s darovitim učenicima, a kući su, uz vještine i znanja, ponijeli i 3D printer koji je Prvoj gimnaziji Varaždin doniran na trajno korištenje.

Uz Prvu gimnaziju u projektu sudjeluje osam škola iz cijele Hrvatske. Tijekom 4 dana, u dobrom društvu, diskutiralo se o mogućim primjenama 3D printera.

Kreativni tim Prve, svjestan potencijala modernih tehnologija u obrazovanju, osmislio je niz aktivnosti za učenike koje jedva čekaju primijeniti!

Više o projektu možete saznati iz priloga TV Istra.

Besplatnu Varazdinski.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Škverane čekaju novi otkazi? Uživo iz Splita nam se javio naš Hari Kočić