Vijesti / Politika

Županijski SDP: Ne isplati se ukidati programe vrijedne za naše pacijente

Županijski SDP: Ne isplati se ukidati programe vrijedne za naše pacijente

Županijska organizacija SDP-a sazvala je danas, 17. veljače, konferenciju na kojoj je glavna tema bila najavljeno ukidanje Programa plus i Programa 72 sata.

- Mi kao stranka smo apsolutno protiv najavljenih ukidanja. Trebamo istaknuti brojke koje pokazuju velike benefite ovih mjera. Konkretno, programom 72 sata omogućeno je da oboljeli od najtežih oblika karcinoma unutar tri dana, dakle 72 sata, dobiju adekvatnu zdravstvenu skrb - kompletnu dijagnostiku te se ubrazava proces liječenja, što kod nekih vrsta karcinoma doista može spasiti život. Takvih je pacijenata u proteklih godinu dana u zemlji bilo 2300, a u varaždinskoj bolnici je na taj način zbrinuto stotinjak ljudi od provođenja programa - istaknuo je potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a Alen Kišić te nastavio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Program plus bio je 'odgovor' tadašnjeg ministra Varge na velike liste čekanja te je u tome i uspio, s obzirom da je smanjeno vrijeme čekanja. U našoj bolnici riječ je o nekoliko tisuća ljudi. Projekt je to koji je nastavljen od prijašnje HDZ-ove vlade. Sada se programi, navodno, ukidaju zbog uštede, iako Program 72 sata ne košta ništa, dok su kod Programa plus jedini trošak prekovremeni sati liječnika, koji u OB Varaždin iznose nekoliko tisuća kuna. Tako ćemo zbog nekoliko milijuna kuna, ako govorimo o iznosu na razini države, ukidati programe koji su itekako vrijedni za građane i daju bolju zdravstvenu uslugu. Ovo nije politička već zdravstvena tema. Županijska organizacija SDP-a stoga apelira neka se razmisli prije ukidanja jer itekako imaju smisla. Ukoliko je to dio najavljenih reformi, zaista smo na krivom putu - zaključio je Kišić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci