Vijesti / Politika

ŽUPAN POSAVEC S NOVINARIMA 'Pred nama je dinamična godina'

ŽUPAN POSAVEC S NOVINARIMA 'Pred nama je dinamična godina'

'2017. godina je bila godina lokalnih izbora gdje su rezultati pokazali sve, građani su nam dali svoju podršku, ali samim time dali nam još veću odgovornost i još manje prava na pogrešku. Stoga u narednom razdoblju slijedi još veći angažman u razvoju našeg Međimurja', jasan je bio na sumiranju 2017. župan Međimurske županije Matija Posavec koji je već tradicionalno okupio novinare i medijske djelatnike regije na druženju sa županijskim čelnicima povodom božićno – novogodišnjih blagdana.

Ovo je okupljanje poslužilo kao zaključak godine na izmaku, a pritom su se rezimirali rezultati i aktivnosti vlasti tijekom 12 mjeseci, ali i cijelog mandata u godini lokalnih izbora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prigoda je iskorištena da se čelnici Međimurske županije zahvale svim medijskim kućama na kvalitetnoj i korektnoj suradnji te praćenju i javnoj objavi brojnih manifestacija, projekata i investicija Međimurja, pa su uz župana na prijemu domaćini bili i njegovi zamjenici Sandra Herman i Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak s potpredsjednikom Franjom Makovcem, uz pročelnike, za poslove skupštine i opće poslove Nedu Šarić, za poslove župana Gorana Gotala i za društvene djelatnosti Branka Sušeca.

„Postoji jedan kontinuitet u politici, mislim da su nas građani u protekle 4 godine dobro upoznali, a to su vrlo obilno i honorirali, te će sasvim sigurno u ovom mandatu naše djelovanje biti još jače i energičnije. Ono što radimo postupno no sustavno je to da pretvaramo Županiju iz jedne birokratsko – administrativne u razvojnu instituciju, to pokazujemo svaki dan realizacijom projekata za koje većinu sredstava dobivamo iz nacionalnih i europskih fondova, te ne koristimo sredstva iz izvornog proračuna.

Ista usmjeravamo prema građanima na način da vrednujemo pojedinca, motiviramo svaki društveni segment i to ćemo činiti i dalje“, rekao je u prigodnom obraćanju Posavec i uz prigodne čestitke povodom nadolazećih blagdana najavio da stanke neće biti i najavio dinamičnu godinu, ali i godinu u kojoj će biti vidljiv rezultat rada ove vlasti u proteklih nekoliko godina.

„Sve što smo trebali pripremiti, pripremili smo, projekte koje smo mogli pokrenuti, pokrenuli smo, sada je vrijeme za korištenje bespovratnih europskih sredstava i dizalice u Međimurju. Smatram da smo dobro ekipiran i uigran tim, iako će se on nadograđivati sukladno potrebama projekta, ali i smjene generacija s obzirom da je samo ove godine osam ljudi otišlo iz Županije kako u mirovinu ili u privatni sektor“, zaključio je. 

Neformalno druženje kojim je zaključena godina osim zahvale za praćenje međimurskih projekata, predstavnici vlasti pozvali su na nastavak transparentnog rada u boljitku našeg kraja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci